Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


IQ POLITIKA
Ar Pranešėjo byloje pateikta informacija atskleidė užsienyje dirbančių agentų tapatybes?
IQ
Scanpix
Asociatyvi nuotrauka.

Ketvirtadienio rytą Seime svarstytos Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjo bylos išvados sulaukė naujų atgarsių. Per beveik valandą prieš balsavimą vykusią diskusiją Seimo narys Dainius Gaižauskas teigė, kad tyrimo išvadose slypi itin jautri, su žvalgybos institucijų darbuotojais susijusi informacija.

„Ten yra duomenų, su kuriais mes neturime teisės susipažinti“, – ryte planarinėje salėje kalbėjo D. Gaižauskas ir pridūrė, kad ilgai netrukus po to, kai Seimo nariams buvo leista susipažinti su įslaptinta tyrimo medžiaga, dalis tos informacijos jau atsidūrė viešojoje erdvėje. Tiesa, patikslinti, kokia tai informacija, Seimo narys nesiryžta.

„Ten išsplaptinami duomenys pareigūnų, kurie yra po priedanga. Įsivaiduojate, o dabar visa šita stenograma pateikiama Seimo nariams ir mes jau žinome, kokioje valstybėje šis pareigūnas dirba, ir sugriovėme jo karjerą, nes jis ne tik turės būti sugrąžintas, bet turės būti pasodintas dirbti administracinio darbo“, – kalbėjo politikas.

Liberalų frakcijos narys Eugenijus Gentvilas į šiuos D. Gaižausko žodžius atsako su skepsiu: „Man atrodo, kad čia yra daug tarškėjimo siekiant sukurti tam tikrą sensaciją. Kol aš nematau, kad kažkas yra nutekėję, aš negaliu pasakyti, kad taip iš tikrųjų yra atsitikę, – teigė E. Gentvilas ir pridūrė, kad VSD vis dėlto leido Seimo nariams susipažinti su bylos medžiaga. – Faktas yra toks, kad VSD sudeda medžiagą, kurią mano, jog galima leisti Seimo nariams susipažinti, ta Seimo narių susipažįsta, bet D. Gaižauskas, norėdamas atrodyti politiškai griežčiau, paima ir pasako, kad specialiųjų tyrimų komisija nesilaikė Valstybės tarnybos paslapčių ir Žvalgybos įstatymų.“

2024 04 25 19:00
Spausdinti