Meniu
Prenumerata

antradienis, gegužės 7 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusija stengiasi paralyžiuoti Ukrainos karinių krovinių gabenimą
ELTA
Scanpix
Ukrainos kariai Bachmute, Donetsko regione.

Ukrainos saugumo tarnyba skelbia, kad Rusija intensyviau atakuoja geležinkelių infrastruktūrą. Šalies pareigūnų teigimu, tokiu būdu Kremlius bando užkirsti kelią karinių krovinių, įskaitant pagalbos iš Vakarų, gabenimui į Ukrainą.

Rusų pajėgos visoje fronto linijoje turi ugnies ir gyvosios jėgos pranašumą prieš ukrainiečius ir Kyjivas yra perspėjęs, kad ateinančiomis savaitėmis kautis bus itin sunku.

Padažnėjusiais kruvinais išpuoliais siekiama sunaikinti geležinkelių infrastruktūrą ir „paralyžiuoti karinių krovinių gabenimą ir pristatymą“ iki prasidedant suplanuotam rusų puolimui, paaiškino saugumo atstovas.

„Tai – standartiniai veiksmai prieš bet kokį puolimą“, – pridūrė jis.

Oficialūs regioninės valdžios atstovai ir Ukrainos geležinkelių operatorius „Ukrzaliznytsia“ pranešė apie padažnėjusius kruvinus išpuolius prieš geležinkelių objektus.

Bendrovės teigimu, per rusų raketų antpuolį Donecko regiono rytuose žuvo trys geležinkelių darbuotojai, dar keturi geležinkelininkai buvo sužeisti.

Rusų pajėgoms atakavus geležinkelių infrastruktūrą Balaklijoje Charkivo regione, buvo sužeista dešimt civilių.

„Matome išpuolius, nukreiptus prieš geležinkelių logistiką, o per juos dažniausiai nukenčia civilinė infrastruktūra“, – naujienų agentūrai AFP paaiškino bendrovės „Ukrzaliznytsia“ keleivių pervežimo skyriaus vadovas Oleksandras Pertsovskis.

Rusijos gynybos ministerija penktadienį pranešė, kad jos pajėgos dieną prieš tai Donecko regione smogė „ginkluotei ir karo technikai iš Vakarų“, kuri buvo gabenama geležinkeliu, bei atakavo geležinkelio infrastruktūrą Charkivo regione.

2024 04 26 16:11
Spausdinti