Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


DI REGULIAVIMAS
„Tapsime pavyzdžiu visam pasauliui“: Baltieji rūmai reglamentavo DI naudojimą vyriausybės lygmeniu
BNS
Scanpix
JAV viceprezidentė Kamala Harris.

Ketvirtadienį Vašingtonas reglamentavo vyriausybės naudojimąsi dirbtiniu intelektu (DI) ir pažadėjo, kad taps pavyzdžiu visam pasauliui.

„Dabar reikalausime, kad vyriausybės agentūros, naudodamos DI įrankius, patvirtintų, ar šie įrankiai nekelia pavojaus Amerikos žmonių teisėms ir saugumui“, – sakė viceprezidentė Kamala Harris, informuodama žurnalistus apie naujas Valdymo ir biudžeto biuro nustatytas taisykles.

Ji pateikė Veteranų sveikatos apsaugos administracijos ligoninės, kuri naudoja DI medicininei diagnostikai, pavyzdį, sakydama, kad pirmiausia ligoninė turėtų įrodyti, jog rezultatai nėra šališki, nes mokymo duomenys orientuoti į vieną rasę ir lytį.

Taip pat bus reikalaujama, kad federalinės agentūros skelbtų savo naudojamų DI sistemų sąrašus ir rizikos valdymo būdus, sakė K. Harris.

Anot viceprezidentės, visoms federalinėms agentūroms taip pat nurodyta paskirti „vyriausiąjį DI pareigūną“, kuris būtų kompetentingas užtikrinti atsakingą šios technologijos naudojimą.

„Prezidentas [Joe] Bidenas ir aš siekiame, kad ši vidaus politika taptų pavyzdžiu pasauliniams veiksmams“, – kalbėjo K. Harris.

2024 03 28 12:22
Spausdinti