Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


HIBRIDINIS KARAS
Belgija skelbia karą Kremliaus agentams Europos Parlamente
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
ES Taryba
Alexanderas De Croo.

Rusijos propaganda iš kai kurių Europos Parlamento narių lūpų jau nieko per daug nestebina. Bet įtarimai, kad už tai jiems dar ir mokami pinigai bei veikia visas tokių Kremliaus agentų tinklas, pagaliau sulaukė rimtos reakcijos.

„Belgijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl kampanijų bandant daryti įtaką. Matome, kad kai kurios organizacijos buvo įrašytos į juoduosius sąrašus. Esminis klausimas šiandien: ar mes esame tinkamai pasiruošę imtis būtinų žingsnių“, – trečiadienį, prieš prasidedant Europos Vadovų Tarybai, kalbėjo šį pusmetį ES pirmininkaujančios Belgijos premjeras Alexanderas De Croo.

Žinia, praėjusią savaitę Belgijos federalinis prokuroras pradėjo tyrimą dėl leidinio „Voice of Europe“, kuris kaltinamas mokėjęs Europos Parlamento nariams už Kremliaus darbotvarkės propagavimą.

„Mes, kaip pirmininkaujanti ES šalis, ėmėmės kai kurių veiksmų. Mes aktyvinome Eurojusto sistemą, kad galėtume labiau pasidalinti informacija. Bet manau, kad egzistuoja klausimas, ar institucijos, kurias mes turime, turi tinkamą mandatą. Pavyzdžiui, Europos prokuratūra, ar ji turi mandatą imtis viešų asmenų, kurie gauna kyšius. Ar OLAF (Europos kovos su sukčiavimu tarnyba) turi mandatą kovoti su tuo? Nemanau, kad esame tokioje situacijoje, kad galėtume rodyti vienas į kitą pirštais – visos Europos šalys yra to taikinys“, – teigė Belgijos premjeras.

2024 04 19 11:30
Spausdinti