Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


EUROPOS RINKIMAI
Partijos ištraukė burtus, kuriuo numeriu bus įrašytos EP rinkimų biuletenyje
BNS
BNS
Asociatyvi iliustracija.

17-os Europos Parlamento (EP) rinkimuose dalyvaujančių partijų atstovai penktadienį ištraukė burtus, kuriuo numeriu bus įrašytos rinkimų biuletenyje.

Pirmuoju numeriu biuletenyje bus įtraukta Laisvės partija, antra – Lietuvos socialdemokratų partija, trečioji – Darbo partija, ketvirti – Lietuvos regionų partija, penkti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Su šeštuoju numeriu rinkimuose dalyvaus Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, septintieji bus Lietuvos žaliųjų partija, aštunti – Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai), devinti – Liberalų sąjūdis, dešimtieji – Žemaičių partija.

11 numeriu rinkimų biuletenyje įtraukta partija „Laisvė ir teisingumas“, 12 – Krikščionių sąjunga, 13-oji – Demokratų sąjunga „Vardas Lietuvos“, 14 numeriu bus pažymėta Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, 15 – Nacionalinis susivienijimas, 16-uoju – Lietuvos liaudies partija, paskutiniu 17-uoju – Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija.

„Linkime, kad šie burtai būtų sėkmingi jums rinkimuose, kad rinkėjai žiūrėtų jūsų debatus ir galėtumėte juos įtikinti, prikviesti į debatus“, – po burtų traukimo Seime penktadienį sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Lina Petronienė.

Kaip skelbė VRK, jei nutiktų taip, kad po rinkimų numerių traukimo kuri nors politinė jėga pasitrauktų iš rinkimų ar nebūtų juose registruota dėl kitų Rinkimų kodekse numatytų priežasčių, kitų partijų ištraukti numeriai rinkimų biuletenyje nesikeistų.

Šiemet pirmą kartą rinkimų biuletenyje bus nurodytas ne tik kandidatuojančios politinės organizacijos pavadinimas ir logotipas, bet ir Europos politinės partijos, su kuria susijusi kandidatuojanti Lietuvos partija, pavadinimas ir logotipas.

Anot VRK, taip rinkėjas bus labiau informuotas, su kokia politine jėga savo veiklą sies ir bendradarbiaus Lietuvos politinė organizacija, jeigu jos atstovai bus išrinkti į Europos Parlamentą.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks birželio 9 dieną.

2024 04 26 13:19
Spausdinti