Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Bijūnas, pravarde Kiškis
Rusnė Marčėnaitė
(Andriaus Burbos nuotr.).

Fotografas Andrius Burba nepamiršo pirmojo savo interviu televizijoje klausimo: „Nusprendėte eiti lengviausiu keliu – fotografuoti kačiukus?“ Rusnei Marčėnaitei jis patvirtina tikrai negalvojęs, kad pūkuoti herojai – garantuotas būdas užkariauti pasaulį.

Bet sėkmė išties atėjo, vos interneto svetainėje buvo publikuotas pirmas „Underlook“ projektas – gyvūnų parodoje A. Burbos išfotografuotos katės. Jis tiki, kad žiūrovus papirko ne fotografijos objektas, o idėja – parodyti gyvūnus taip, kaip jų niekas nėra matęs. Internete išvydęs nuotrauką, kur šeimininkas iš apačios buitiškai nufotografavo ant stiklinio stalo stovinčią katę, A. Burba nusprendė – galima padaryti profesionaliau, o ir „modelių“ turi būti daugiau.

Viešai paskelbęs nuotraukas, po dviejų savaičių sulaukė skambučio iš vienos leidyklos Vokietijoje – su siūlymu išleisti knygą. Ši dar nebuvo atspausdinta, kai autorius jau parodė leidyklai antrą projektą – šunų fotografijas. Įvykiai keitėsi taip dinamiškai, o idėja ir procesas taip užkabino, kad netrukus fotografas atsisveikino ir su mėgstamu darbu, ir su devynerius metus puoselėtomis ambicijomis tapti mados ir reklamos fotografu.

„Su gyvūnais paprasčiau, jiems nereikia sakyti, kad ką nors padarytų, ir nereikia stengtis kažko nepasakyti, kad ko nors nepadarytų“, – teigė A. Burba, jau patyręs, kad šunis, kurių dėmesį galima patraukti maistu, fotografuoti lengviau nei kates, kurių elgesys fotosesijose patvirtina posakį – ką katė žmogui pasakys, tą jis ir padarys.

2019 11 11 14:56
Spausdinti