Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


AUTOMOBILIAI
Iliuzijų pasaulyje: „Hyundai Ioniq 5“
Ovidijus Lukošius

Politikai grasina taršos mokesčiais ir vis garsiau ragina sėsti į elektromobilius. Ovidijus Lukošius Lietuvą skrodžia „Hyundai Ioniq 5“, kad išsiaiškintų, ar ne per anksti nurašyti vidaus degimo variklius.

Pasitikite naują keistą pasaulį. Jei gąsdina neigiama žodžio „keistas“ konotacija, galima jį pakeisti „nepažintu“ ar „kitokiu“. Bet kuriuo atveju, kiekvienas mūsų anksčiau ar vėliau persėdęs prie elektromobilio vairo patirs naujų pojūčių ir patirčių. Kadangi daugeliui žmonių, ypač vyresnių, nemielos bet kokios permainos, erzelio kurį laiką gatvėse ir keliuose bus daugiau. Bet priprasime, o po to džiaugsimės tylesniais, greitesniais ir oro neteršiančiais automobiliais.

Įvertindami vartotojų jaučiamą pokyčių baimę, kai kurie automobilių gamintojai stengiasi, kad elektromobiliai pernelyg nesiskirtų nuo vidaus degimo variklius turinčių transporto priemonių. „Hyundai“ tiesiog gamino skirtingas „Kona“ ar „Ioniq“ versijas, pasiūlydama ir elektrinę, kurioje vietoj variklio grotelių buvo lygi plokštuma. Tačiau šis Pietų Korėjoje gimęs naujasis elektromobilis „Ioniq 5“ yra būtent tai, kas simbolizuoja naują, keistą, kitokį pasaulį. Koks jis ir kaip jame išgyventi?

Pirmiausia, nesileiskite suklaidinami modelio pavadinimo. Tai nėra penktos kartos „Ioniq“, ir penktukas su senuoju „Ioniq“ turi tiek pat bendro, kaip ir su bet kuriuo kitu „Hyundai“ modeliu.

2021 11 20 06:49
Spausdinti