Avokadai, batatai, ispaninis šalavijas, o gal druska, aliejus ir miltai? Laura Čiginskaitė klausia maisto ruošimo praktikų ir teoretikų, kurių produktų jiems gaminant svarbiausia turėti po ranka.
Martynas Praškevičius, restorano „Džiaugsmas“ virtuvės šefas
Pirmiausia akyse iškyla druska, nes be jos virtuvėje neišsiverstume, o paskui – sezono padiktuoti produktai. Ką dovanoja gamta, tuo ir džiaugiamės, tai mums ir būna svarbiausias ingredientas.
Daugiausia produkcijos, kurią naudojame virtuvėje, yra užauginta šalia. Aišku, neatsisakome gero alyvuogių aliejaus ar kokių nors geresnių riešutų, bet vis tiek pirmenybė – vietos produktams. Taip susipažįsti su ūkininkais, imi gerai sutarti, matai, kas ir kaip auga. Visi tie produktai būna apšnekėti, ilgai laukti, žinai, iš kur atkeliauja, todėl visai kitaip vyksta gamybos procesas. Taip daug meilės atiduodi patiekalui, gerbi produktą, nes jis labai lauktas, išieškotas, derintas – pats didžiausias malonumas su tokiais dirbti.