Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


AUTOMOBILIAI
Padūkęs ir praktiškas: „Hyundai Kona N“ ir „Toyota Yaris Cross“
Ovidijus Lukošius
Gamintojai
Ši „Kona“ – vienas iš trijų „Hyundai“ modelių, gavusių N ženklelį.

„Hyundai Kona N“ ir „Toyota Yaris Cross“ yra dvi dėmesio vertos naujienos mažųjų krosoverių segmente. Abu automobiliai – panašaus dydžio, tačiau jie jokiu būdu nėra tiesioginiai konkurentai. Jų net negalima lyginti, bet Ovidijus Lukošius pabandė.

Kuo jie ypatingi? N raide žymimi iš tiesų sportiško charakterio „Hyundai“ modeliai ir iki šiol tokių buvo vos du – hečbekas „i20 N“ ir didesnis hečbekas „i30 N“. Vadinamieji karštieji hečbekai skaičiuoja 50 metų automobilizmo istorijoje, tačiau galingi mažieji SUV yra gana naujas reiškinys. Bet korėjiečių „Kona N“ nėra vienintelis toks, artimiausi konkurentai – „Volkswagen T-Roc R“ ir „Ford Puma ST“.

„Toyota Yaris Cross“ yra absoliučiai naujas „Toyotos“ modelis ir vėlyvas didžiausio pasaulyje automobilių gamintojos žingsnis į šį itin populiarų mažųjų SUV segmentą. Iš mažojo „Yaris“ hečbeko „Cross“ pasiskolino ne tik vardo dalį, bet ir ratų bazę, kitus mechanizmus. Tačiau SUV yra ne tik didesnis, bet ir platesnis bei ilgesnis.

Kaip jie atrodo? „Kona N“ dalijasi tuo pačiu kėbulu su kitais „Konos“ modeliais – benzininiu, kuris jau būtų tiesioginis „Yaris Cross“ varžovas, ir elektriniu, taip pat pasižyminčiu veržliu, bet visiškai netriukšmingu charakteriu. „Kona N“, žinoma, kaip dera sportinei versijai, turi išraiškingas variklio groteles, ortakius, didelius duslintuvo antgalius, specialius ratlankius, kurie visiškai nesistengia užstoti raudonai tviskančių stabdžių apkabų. Raudonomis juostelėmis, kaip ir N raidžių siluetais, dizaineriai žaidžia įvairiose automobilio kėbulo dalyse.

2022 02 26 06:45
Spausdinti