Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


LIZINGO RINKA
88 proc. lizingo portfelį padidinusi „Orion Leasing“ ruošiasi išmaniojo lizingo šuoliui
Partnerio turinys
Bendrovė
L. Belickas.

Verslo finansavime besispecializuojanti viena lyderiaujančių Lietuvos lizingo bendrovių „Orion Leasing“ pernai klientų skaičių didino daugiau nei 3 kartus, o lizingo portfelį – 88 proc. Šiemet numatomas išmanaus lizingo sprendimo diegimo proveržis ir tolimesnė plėtra užsienyje.

Praėjusių metų pabaigoje įmonė turėjo daugiau nei 700 galiojančių sutarčių su verslo klientais – virš trijų kartų daugiau, nei 2022 m. pabaigoje, kai jų buvo 230.

„Orion Leasing“ lizingo portfelis lyginamuoju periodu išaugo 88 proc., nuo 8 iki 15 mln. eurų, o bendrai finansavimo per praeitus metus buvo suteikta už 30 mln. eurų.

„Ekonominiu požiūriu praėję metai buvo gana banguoti ir aukštos palūkanos stingdė verslo kreditavimą. Tačiau sugebėjome pademonstruoti atsparumą tiek dėl sėkmingai įgyvendintos geografinės plėtros, kai mūsų paslaugomis pradėjo naudotis pirmieji klientai Latvijoje ir suklojome pagrindus veiklai Estijoje, tiek dėl įvykdyto technologinio šuolio. Kalbu apie mūsų kartu su prancūzų IT bendrove „Basikon“ sukurtą išmanų automatizuotą lizingo sprendimą, kurį atrado dešimtys esamų ir naujų verslo klientų, pasinaudojusių galimybe savo el. prekybos sistemose integruoti išmaniojo izingo finansavimo sprendimą“, – sako Laimonas Belickas, „Orion Leasing“ vadovas.

Bet kuris verslas, norėdamas, kad jo klientai produktus galėtų įsigyti ir lizingo būdu, „Orion Leasing“ sukurtą automatizuotą white-label tipo finansavimo sprendimą į savo prekybos platformą gali įdiegti vos per kelias dienas. „Orion Leasing“ išmaniojo lizingo paslaugą teikia jau ilgiau nei metus. Tokio sprendimo integracija klientui nieko nekainuoja.

Tarp išmanųjį lizingo sprendimą įsidiegusių įmonių yra „Apple“ atstovai Lietuvoje bei Latvijoje („iDeal“ prekybos salonai, bendrovės ATEA, „MarkIT“, „Varle.lt“ ir kitos), taip pat sprendimą jau testuoja didieji prekybos tinklai. Vien „Apple“ atstovai per pusmetį produktų, naudojantis šia platforma, pardavė už daugiau nei 1 mln. eurų.

„Džiugu, kad mūsų išmanios nuomos paslaugą atranda ir nedidelės įmonės, ir Lietuvos verslo lyderiai, ir stambios tarptautinės bendrovės, kurias labai domina ne tik finansavimas, bet ir įrangos kaip paslaugos pirkimas, t.y., kad būtų pasirūpinta patogia pirkimo platforma, pristatymu, išplėstomis garantijos bei draudimo sąlygomis, naudoto turto realizacija, patogia savitarnos bei turto valdymo sistema. Finansuojame viską, kas reikalinga verslui: nuo tunelinių plovyklų iki mobiliųjų telefonų”, – sako L. Belickas.

Šiuo metu per automatizuotą išmaniąją „Orion Leasing“ finansavimo sistemą suteiktas lizingas sudaro iki 10 proc. viso įmonės lizingo portfelio. Numatoma, kad ši dalis šiemet augs bent 2-3 kartus ir per artimiausius 3 metus susilygins su tradicinio lizingo dalimi.

„Taip bus dėl to, kad šiam lizingui nereikia praktiškai jokio žmogiškojo įsitraukimo, viską atlieka sistema ir, svarbiausia, sandoris įvyksta labai greitai“, – aiškina L. Belickas.

„Orion Leasing“ lizingo portfelio struktūra 2023 m. gruodžio 31 d.

Šiemet „Orion Leasing“ bendrą lizingo portfelį numato didinti ne mažiau nei 2 kartus ir pasiekti 30 mln. eurų kartelę, taip pat planuojamas bent dvigubas sutarčių skaičiaus augimas.

„Orion Leasing“ su išmaniojo lizingo sprendimu pernai žengė į Latviją, kur jį įdiegė dviejų partnerių prekybos sistemose. Plėtra numatoma ir į Europos kitas šalis, kuriose iki šiol trūksta automatizuotų sprendimų verslui.

„Įsitvirtinus Latvijos ir Estijos rinkose, šiemet numatome įkelti koją ir į vieną didžiųjų Europos rinkų“, – sako L. Belickas.

BEREKLAMOS:

2024 02 22 14:50
Spausdinti