Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


KRIPTOVALIUTOS
Bitkoino vertė perkopė 62 tūkst. JAV dolerių ribą
BNS
Unsplash
Bitkoinas.

Bitkoino vertė antradienį pasiekė rekordines aukštumas – viršijo 62 tūkst. JAV dolerių ribą, kriptovaliutų biržai „Coinbase“ rengiantis pradėti prekiauti savo akcijomis Volstrite.

Bitkoino vertė pasiekė 62 377 JAV dolerius. Palyginti su metų pradžia, tai yra milžiniškas 114 proc. prieaugis.

Po 2018 m. fiksuoto nuosmukio bitkoino vertė atsigavo ir ėmė augti – nuo maždaug 12 tūkst. JAV dolerių spalį iki daugiau nei 60 tūkst. JAV dolerių prieš mėnesį.

Kriptovaliutų biržos „Coinbase“ debiutas Niujorko biržoje „Nasdaq“ trečiadienį yra vienas laukiamiausių metų įvykių Volstrite, nors ir pasigirsta klausimų, ar kriptovaliutų rinka yra tvari.

„Coinbase“ vertės vertinimai skiriasi priklausomai nuo to, kaip ji apskaičiuojama, tačiau tikimasi, kad kriptovaliutų biržos kapitalizacija svyruos nuo 70 iki 100 mlrd. JAV dolerių.

Tai reikštų didžiausią pradinį viešą JAV bendrovės akcijų siūlymą (IPO) nuo „Facebook“ debiuto 2012 metais.

Įkurta 2012-aisiais, platforma leidžia vartotojams įsigyti ir parduoti apie 50 rūšių kriptovaliutų.

Kriptovaliutų rinkoje 2021 m. stebėtas eksponentinis augimas, o šiuo metu rinkos vertė siekia net 2 trln. JAV dolerių, nes ji sulaukia vis daugiau Volstrito ryklių susidomėjimo.

Nors naujus bitkoinus gali kasti kiekvienas norintis, tam reikalingi milžiniški duomenų centrai, todėl tokios platformos kaip „Coinbase“ suteikia galimybę prekiauti kriptovaliutomis.

Bankai ir mokėjimo paslaugos, tokios kaip „Paypal“, leidžia atlikti operacijas tam tikromis skaitmeninėmis valiutomis.

Nepaisant to, kad 12 metų istoriją skaičiuojantis bitkoinas nepasižymi pastovumu ir vis dar esama apribojimų naudojant jį kaip mokėjimo priemonę, bitkoinas vertinamas kaip turintis vertės potencialą ir galbūt vieną dieną aplenks auksą kaip saugią investiciją esant didelei infliacijai.

Elektromobilių milžinė „Tesla“ investavo 1,5 mlrd. JAV dolerių į bitkoinus ir nuo kovo mėnesio leidžia klientams atsiskaityti šia valiuta.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 04 13 13:57
Spausdinti