Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


FINTECH
E. pinigų ir mokėjimo įstaigų pajamos šiemet išaugo 1,8 karto iki 375 mln. eurų
BNS
Pexels
Asociatyvi nuotrauka.

Elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų sektoriaus pajamos iš licencinės veiklos pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu laiku pernai, padidėjo 1,8 karto ir siekė 375 mln. eurų, praneša Lietuvos bankas.

Dešimties didžiausių įstaigų pajamos sudarė 80 proc. viso sektoriaus pajamų, o daugiau kaip pusę jų – 58 proc. – gavo viena e. pinigų įstaiga.

Pasak centrinio banko, antrąjį ketvirtį nuosavo kapitalo reikalavimo netenkino dvi įstaigos, taip pat buvo pritaikytos dvi poveikio priemonės: skirta bauda ir įspėjimas.

„Stebėdami sektoriaus pajamų augimą toliau siekiame didinti sektoriaus brandą, todėl aktyviname ir priežiūros veiksmus: atliekame analizes įvairiais pjūviais, vykdome planinius ir neplaninius patikrinimus“, – pranešime sakė LB Mokėjimų rinkos priežiūros skyriaus vadovė Dovilė Arlauskaitė.

Pirmojo pusmečio pabaigoje Viešajame elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų, kurios sudaro Lietuvos licencijuojamo FinTech sektoriaus pagrindą, sąraše buvo 140 įstaigų (88 e. pinigų ir 52 mokėjimo). Per pirmąjį pusmetį buvo panaikintos dvi mokėjimo įstaigų ir išduota viena nauja e. pinigų įstaigos licencija.

2022 09 21 11:52
Spausdinti