Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


FINANSAI
„Eleving Group“ pajamos šiemet didėjo 32,9 proc. iki 90 mln. eurų
BNS

Lietuvoje veikiančios Latvijos finansinių technologijų bendrovės „Eleving Group“, anksčiau žinomos kaip „Mogo Finance Group“ pirmąjį šių metų pusmetį augo 32,9 proc. iki 90 mln. eurų.

Šešių mėnesių koreguotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) augo 16,6 proc. ir siekė 32,3 mln. eurų. Grynasis pelnas augo 16,9 proc. iki 9 mln. eurų, antradienį pranešė bendrovė.

Nuomos ir lankstaus finansinio lizingo produktai sugeneravo 23,5 mln. eurų pajamų – 2,4 karto daugiau. Pajamos iš tradicinio automobilių lizingo produktų augo 30,7 proc. iki 31,5 mln. eurų, vartojimo paskolų segmente pajamos augo 8,8 proc. iki 31 mln. eurų.

„Per ateinantį pusmetį laikysimės konservatyvios klientų vertinimo strategijos bei dar didesnį dėmesį skirsime procesų optimizavimui. Kalbant apie naujus projektus ir produktus, kompanija laikosi konservatyvesnio požiūrio ir daugumą jų pristabdo, sutelkdama visą dėmesį į esamus rinkas ir produktus“, – pranešime sakė įmonės vadovas Modestas Sudnius.

Paskolų portfelis pirmąjį pusmetį, palyginti su tuo pačiu metu pernai, augo 29,9 proc. iki 275,8 mln. eurų.

„Eleving Group“ sudaro finansinių technologijų ir automobilių finansavimo įmonės. Grupės būstinė yra įsikūrusi Latvijoje, o padaliniai veikia Lietuvoje ir Estijoje, taip pat Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europoje, Kaukaze, Centrinėje Azijoje ir Rytų Afrikoje.

2022 08 16 12:23
Spausdinti