Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


INFLIACIJA
Gruodį metinė infliacija siekė 21,7 proc., mėnesio – 0,3 proc.
BNS
Unsplash

Gruodį metinė infliacija (gruodį, palyginti su 2021 metų gruodžiu) siekė 21,7 proc., skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Mėnesio infliacija – gruodį, palyginti su lapkričiu – infliacija buvo 0,3 procento. Vidutinė metinė infliacija (dvylika paskutinių mėnesių palyginti su atitinkamų ankstesnių dvylika mėnesių) siekė 19,7 procento.

Statistikų gruodžio pabaigoje skelbta išankstinė metinė infliacija buvo 20 proc., o mėnesio – 0,1 procento.

Metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo kietojo kuro, pieno ir jo produktų, duonos ir grūdų produktų, elektros, mėsos ir jos produktų, šilumos, restoranų, kavinių, automobilių, degalų ir tepalų, dujų, asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugų, aliejaus ir riebalų, alaus kainų padidėjimas bei garso ir vaizdo priėmimo, įrašymo ir atgaminimo įrenginių, telefonų įrangos kainų sumažėjimas.

Mėnesio kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo duonos ir grūdų produktų, alaus, pieno ir jo produktų, elektros, restoranų, kavinių, automobilių, keleivių vežimo oro transportu paslaugų, mėsos ir jos produktų kainų padidėjimas bei degalų, spirituotų gėrimų kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių kainos per metus padidėjo 25,2 proc., paslaugų – 13,2 proc., o per mėnesį vartojimo prekių kainos beveik nepasikeitė, paslaugų kainos padidėjo 0,9 procento.

2023 01 09 10:36
Spausdinti