Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


FINANSAI
LB atnaujino informaciją apie indėlių palūkanų normas Lietuvoje: per 2 savaites indėlių palūkanas padidino 12 kredito įstaigų
ELTA
Unsplash

Lietuvos bankas (LB) praneša, kad antradienį atnaujinta informacija apie indėlių palūkanų normas, kurias siūlo šalyje veikiantys komerciniai bankai, užsienio bankų filialai ir kredito unijos, skelbiama banko pranešime žiniasklaidai.

„Palyginti su š. m. kovo 14 d. informacija, indėlių palūkanas padidino 12 kredito įstaigų. Už terminuotąjį 12 mėnesių indėlį siūloma nuo 0,25 iki 3 proc. metinių palūkanų, už kaupiamąjį – nuo 0,02 iki 2,90 proc. metinių palūkanų“, – praneša LB.

Pridedama, kad kredito įstaigų indėlių palūkanų normas Lietuvos bankas skelbia siekdamas paskatinti gyventojus aktyviau domėtis ir naudotis finansinėmis paslaugomis, stiprinti konkurenciją tarp finansų rinkos dalyvių.

Pasak LB, indėliai yra viena paprasčiausių ir saugiausių investavimo priemonių, juos Lietuvoje priima bankai, kai kurie užsienio bankų filialai ir kredito unijos. Visi tiek bankuose, tiek užsienio bankų filialuose, tiek kredito unijose saugomi indėliai iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti. Tiesa, derėtų žinoti, kad, norint padėti indėlį į kredito uniją, reikės tapti jos nariu įsigyjant pajų.

Bankų ir kredito unijų palūkanų normų už indėlius dydžius galima rasti banko interneto svetainėje.

2023 03 28 15:44
Spausdinti