Meniu
Prenumerata

sekmadienis, liepos 7 d.


FINANSINĖS TECHNOLOGIJOS
O. Özerkas: tai tik iliuzija, kad Lietuva – Europos startuolių centras
Agnė Baltrūnaitė
Asmeninis archyvas
O. Özerkas.

Verslininkas, Lietuvoje veikiančio specializuoto banko „European Merchant Bank“ („EMBank“) įkūrėjas Ozanas Özerkas įsitikinęs, kad Lietuvos pasiekimai finansinių technologijų (fintech) srityje yra geri, tačiau šalis neišnaudoja savo potencialo: „Vilnius galbūt ir yra Lietuvos startuolių epicentras, tačiau toli gražu nėra pasaulinis ar net regioninis.“ IQ apžvalgininkei Agnei Baltrūnaitei verslininkas papasakojo apie lemtingą karjeros posūkį ir atskleidė, kodėl Lietuva turi ir toliau skirti dėmesio inovacijoms ir kaip augti.

Pagal profesiją esate skubiosios medicinos gydytojas. Kas jus paskatino tęsti karjerą versle?

– Technologijomis susidomėjau dar mokykloje, o mano pirmasis verslas buvo stacionarių kompiuterių surinkimas, jiems dalių įsigydavau iš didmenininkų Kinijoje. Vėliau pradėjome kurti paprastas interneto parduotuves ir siūlyti interneto paslaugas.

Atlikęs karinę tarnybą studijavau mediciną Oslo universitete, bet aistra verslui ir technologijoms nė kiek nesumažėjo. Kaip tik 2000-ųjų pradžioje Norvegijoje sparčiai išaugo mobiliųjų telefonų naudojimas ir kartu kūrėsi visiškai naujas su mobiliųjų telefonų turiniu susijęs paslaugų sektorius.

2024 05 14 06:45
Spausdinti