Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


FINANSŲ CENTRŲ INDEKSAS
Singapūras paveržė iš Honkongo pagrindinio Azijos finansų centro titulą
BNS
Unsplash
Singapūras.

Naujausiame pasauliniame reitingų sąraše, paskelbtame ketvirtadienį, Honkongas buvo priverstas perleisti savo kaip pagrindinio Azijos finansų centro titulą Singapūrui, tuo tarpu Niujorkas ir Londonas išlaikė pirmąją ir antrąją vietas.

Du kartus per metus sudaromame Pasaulinių finansų centrų indekse („Global Financial Centres Index“, GFCI), kuriame vertinami 119 pasaulio miestų, Singapūras šoktelėjo trimis laipteliais į trečiąją vietą.

Honkongas per visą pandemiją laikėsi Kinijos taikomų griežtų nulinio COVID taisyklių, kurios turėjo didelės neigiamos įtakos ekonomikai ir paskatino protų nutekėjimą, nes konkuruojantys verslo centrai per tą laiką atsivėrė.

Miestas vis dar taiko trijų dienų karantiną viešbučiuose visiems atvykėliams iš užsienio, o jo siena su žemynine Kinija dažniausiai yra uždaryta.

Ir priešingai, Singapūras šiais metais sėkmingai perėjo į endeminę COVID-19 fazę ir vėl atsivėrė be apribojimų.

Ateinančiais mėnesiais mieste-valstybėje bus surengta daugybė finansinių ir verslo konferencijų, o kitą savaitę vyks naktinės „Formulė 1“ lenktynės.

Tikimasi, kad šiais metais Singapūre apsilankys apie 4 mln. lankytojų.

600 žodžių pranešime, paskelbtame reaguojant į naujausią GFCI reitingą, Honkongo vyriausybė daugiausia dėmesio skyrė tam faktui, kad miestas surinko daugiau balų nei prieš metus.

„Mes ir toliau įsiklausysime į nuomones ir drąsiai vykdysime reformas, skirtas konsoliduoti ir sustiprinti Honkongo kapitalo rinką ir mūsų, kaip tarptautinio finansų centro, vaidmenį“, – pareiškė vyriausybė.

Pranešime nebuvo užsiminta apie koronavirusą ar vykstančią pandemijos kontrolę.

San Fransiskas užėmė penktą vietą, pakildamas dviem laipteliais.

Šeštoje vietoje atsidūrė Šanchajus, kuriame šiais metais buvo skelbti griežti karantinai.

Už jo išsirikiavo Los Andželas, Pekinas ir Šendženas.

Paryžius užėmė dešimtąją vietą, pakeisdamas Tokiją, nusileidusį į 16-ą vietą.

2022 09 23 13:47
Spausdinti