Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


LIETUVOS EKONOMIKA
Triskart daugiau užsienio finansų įmonių šiemet pareiškė norą veikti Lietuvoje
BNS
Unsplash

Šiais metais į Lietuvos banką (LB) kreipėsi 224 užsienio finansų sektoriaus įmonės, besidominčios galimybėmis veikti ar siekti licencijos Lietuvoje, – beveik triskart daugiau nei pernai.

„Keldami fintech sektorių į aukštesnį kokybės lygį, tampame įdomesni investuotojams ir toliau esame viena patraukliausių jurisdikcijų Europoje,“ – pranešime sakė LB Finansų rinkos plėtros centro vadovas Lukas Jakubonis.

2021 metais į LB kreipėsi 81, 2020 metais – 108 įmonės. Dauguma jų buvo fintech įmonės ar startuoliai.

Iki lapkričio 30 dienos LB išdavė 56 veiklos leidimus ir pagal šį rodiklį Lietuva išliko viena daugiausia licencijų išduodanti šalis Europoje.

LB teigimu, pastaruoju metu susidomėjimas galimybe veikti investicinių paslaugų ir kredito rinkose didėja sparčiau nei mokėjimų sektoriuje, kur veikia daugiausia dalyvių ir jau yra didžiausia konkurencija.

Lietuva toliau pirmauja ES pagal elektroninių pinigų įstaigų skaičių – šalyje jų registruota tiek, kiek Airijoje, Nyderlanduose, Prancūzijoje, Švedijoje ir Vokietijoje kartu. LB skaičiavimais, visos Lietuvos finansų įstaigos aptarnauja apie 25 mln. klientų.

2022 12 28 14:58
Spausdinti