Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


Verslo paskola: kai nepakanka vien noro
Partnerio turinys

Ne paslaptis, kad daugumai verslų kartais tenka išgyventi tikrus sėkmės atrakcionus – po gero laikotarpio seka sunkesnis, vėliau situacija stabilizuojasi ar vėl kartojasi.

Svarbu pasiruošti visiems atvejams, kaip ir apmąstyti visus įmanomus variantus tikslams pasiekti – ar tai būtų vienkartinė pagalba tam tikrai problemai išspręsti, ar tarsi tramplynas tolimesnei misijai įgyvendinti. Neretai gelbėjamasi verslo paskolomis, tačiau jos nėra suteikiamos visiems norintiems – reikia atitikti tam tikrus reikalavimus ir net atlikti tam tikrus „namų darbus“.

Viską žinokite iš anksto

Vienas geriausių būdų gauti reikiamų lėšų verslui yra lanksčiomis sąlygomis suteikiama verslo paskola. Tai itin populiarus variantas, tačiau didžioji dalis prašymų atmetami paprasčiausiai dėl netinkamo pasiruošimo.

Itin svarbu pasidomėti paskolos tiekėjų reikalavimais, paskaičiuoti, kam skolinamasi ir kiek pinigų reikės, nuspręsti, kokiai verslo problemai ar tikslui juos skirsite – visa tai turite žinoti jau prieš kreipdamiesi. Kuo daugiau informacijos pateiksite, tuo finansuotojams bus lengviau ir tiksliau nuspręsti dėl verslo paskolos teikimo.

Pavyzdžiui, galbūt finansavimas reikalingas įmonės augimui, remontui, naujai įrangai – didelė tikimybė, jog finansuotojai džiaugsis padėdami įmonėms augti, plėstis ir tobulėti. Kita vertus, jei paskola reikalinga apmokėti išaugusioms skoloms, finansuotojai bus atsargesni – gali kilti įtarimas, kad trūksta atsakomybės verslo sferoje ar pan. Ne paslaptis, kad nepadės ir neigiami atsiliepimai apie tam tikras prekes ar paslaugas.

Numatykite pokyčius

Taip pat svarbu neužriesti nosies ir numatyti net ir ne pačius geriausius scenarijus. Įvertinkite galimybę, kad po paskolos gavimo lėšos gali augti netolygiai ar ištikti kokia kita problema. Galimybių gauti paskolas Lietuvoje nemažai, tačiau jas išsimokėti – kitas reikalas.

Pagalvokite, ar pavyks vykdyti tolimesnius įsipareigojimus, ar gebėsite padengti gautą paskolą. Prieš skolindamiesi nuodugniai įvertinkite ir esamą įmonės situaciją bei pasiruoškite atsarginį planą užklupus netikėtumams – nors ir maža, tačiau visada yra tikimybė, kad kažkas pasisuks ne ta linkme, kad planai užtruks ilgiau ar kad prekės ir paslaugos bus parduodamos rečiau.

Kur kreiptis?

Taigi, paskolos gavimo tikimybė bus didesnė, jei jūsų įmonės pajamos auga stabiliai, turite gerą kredito istoriją ir jei pardavimai viršijo bent 20 000 eurų.

Žinoma, svarbios ir kitos detalės, tačiau svarbiausia likti skaidriems ir dirbti sąžiningai. Jei, visgi, nusprendėte, kad jūsų verslui reikia vienaip ar kitaip pasistūmėti, pateikti paraišką ir daugiau pasidomėti apie verslo paskolą galite Uno.lt tinklapyje. Sąlygos čia itin paprastos – vos keli paspaudimai taps pirmaisiais žingsniais link lanksčios ir jūsų poreikius atitinkančios verslo paskolos.

Pastūmėję indikatorių ir nusistatę norimą paskolos sumą bei jos terminą, iškart matysite mėnesinę įmoką, palūkanas ir sutarties mokestį, o viską dar labiau palengvina iš anksto sudarytas mokėjimų grafikas, kurį, esant poreikiui, galite keisti pagal savo galimybes. Taip pat matysite verslo paskolos gavimo etapus, tad procesas bus dar aiškesnis, o kilus klausimams ar neaiškumams, atsakymą, tikėtina, rasite čia pat. Neabejojame, jog ši paslauga padės jūsų verslui sėkmingai augti ir plėstis!

2022 10 21 13:09
Spausdinti