Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


„GRIGEO“ SKANDALAS
Ž. Mauricas: dėl „Grigeo“ taršos krizės – žala viso regiono akcijų biržai
BNS
Fotobankas
Žygimantas Mauricas.

Prokurorams pradėjus tyrimą dėl „Nasdaq“ Vilniaus akcijų biržoje kotiruojamos grupės „Grigeo“ valdomos kartono gamyklos Klaipėdoje, gali nukentėti viso Baltijos regiono akcijų birža, mano „Luminor“ banko ekonomistas Žygimantas Mauricas.

Jis situaciją lygino su pinigų plovimo skandalais Estijoje, kai reputacinė žala buvo padaryta visų Baltijos šalių bankų sektoriui. Anot jo, į Baltijos šalis investuotojai dažnai žiūri kaip į vieną darinį.

„Reputacine prasme tai, be abejo, žala jau yra padaryta ir ne tik šiai įmonei („Grigeo“ – BNS), bet ir visai akcijų biržai ir ne vien Lietuvos, o viso Baltijos šalių regiono“, – sakė Ž. Mauricas.

Pasak analitiko, tokie skandalai augina rizikos premiją – investuotojai ima reikalauti didesnės grąžos dėl papildomų rizikų.

„Investuotojai reikalauja didesnės rizikos premijos dėl mažesnio rinkos skaidrumo ir, aišku, investuotojas, ateityje planuojantis ar dabar jau investavęs į Lietuvos įmones, jis reikalaus didesnės grąžos, norėdamas kompensuoti rizikas. Tokie įvykiai brangina skolinimąsi ir kitoms Lietuvos įmonėms“, – teigė Ž. Mauricas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 08 15:08
Spausdinti