Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 19 d.


I. ŠIMONYTĖS MISIJA
Antrą kartą – į tą pačią upę: ar nepopuliari premjerė gali tapti prezidente?
Karolis Juršys
ELTA
Partijos gelbėtoja.

Įsivaizduokime Vyriausybės vadovę, kuri, vesdama didžiausią dešiniųjų partiją, išgyvena ne pačius geriausius laikus. Šalį purto viena krizė po kitos. Vyriausybės vadovė imasi nepopuliarių sprendimų norėdama padėti vienai į bėdą pakliuvusiai valstybei. Jai vadovaujant gėdingai pasitraukė ne vienas ministras, o jos kritikai vis dar prisimena 2009-ųjų finansų krizę. Artėja nauji rinkimai, o partijos reitingai krenta. Nors rinkėjai nusivylę, politikė tvirtai stovi priešakinėse partijos linijose. Partija supranta: galbūt jos vykdomą politiką kritikuoti galima, bet tai vienintelis partijos žmogus, gebantis užmegzti ryšį su rinkėjais.

Jeigu skaitydami pagalvojote apie Ingridą Šimonytę, smarkiai klystate. Tai – buvusios Vokietijos kanclerės Angelos Merkel istorija prieš 2013 m. rinkimus. Tiesa, A. Merkel juos užtikrintai laimėjo, o vėliau savo pergalę pakartojo ir 2017-ųjų rinkimuose.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Priešingai nei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija, kuriai po kiekvienos kadencijos ilgam tekdavo trauktis į opoziciją, o partijos keliama kandidatė I. Šimonytė 2019 m. prezidento rinkimuose gerai pasirodė tik pirmajame ture. Tad kodėl, artėjant naujiems prezidento rinkimams, I. Šimonytei ir konservatorių partijai į tą pačią upę reikia bristi antrą kartą?

2024 05 06 06:45
Spausdinti