Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, rugsėjo 19 d.


MATOMUMAS ŽINIASKLAIDOJE
Antraščių herojai: kuriems kandidatams į Seimą tenka daugiausia dėmesio?
Karolis Juršys
Scanpix
Įdomus ne tik Lietuvos žiniasklaidai.

Yra tikinčių, kad rinkti politikątarsi nusipirkti kramtomosios gumos, kai pirkėjas galutinai apsisprendžia priėjęs prie kasos, tačiau yra ir tokių, kurie akylai stebi žiniasklaidos atspindimus politinius procesus

Kramtomos gumos metafora – pasakojimas apie politikus, kurie paskutinėmis rinkimų kampanijos savaitėmis įsitraukia į aršią kovą dėl neapsisprendusių rinkėjų balsų tikėdamiesi, kad prie balsadėžės atėjęs dvejojantis rinkėjas galiausiai nuspręs pasirinkti būtent juos.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Natūralu, kad daugiausia žiniasklaidos dėmesio skiriama dominuojančioms politinėms jėgoms. Valdantiesiems tai leidžia išsilaikyti dėmesio centre ir palaikyti savo žinomumą, tačiau atėjus nepalankių sprendimų laikui arba ištikus bent smulkiausiai politinei krizei šis dėmesys gali staiga suėsti iki tol sunkiai kauptą politinį pasitikėjimą. Tačiau tai vis tiek geriau, nei apskritai nepatekti į žiniasklaidos prožektorių šviesą.

2024 09 09 06:45
Spausdinti