Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


5G PRIETARAI
Be ryšio: kodėl 5G apipintas tiek daug sąmokslo teorijų?
Gytis Kapsevičius
Scanpix
Nepraeis priešų bangos.

Ar prisimenate, koks ažiotažas kilo įdiegiant 4G? Mes irgi ne.

Alternatyvi realybė šiandien nėra tai, ką būtų galima nurašyti kaip radikalų užsiėmimą. Laikoma, kad bent viena sąmokslo teorija tiki kas penktas asmuo. Be to, pastebėta, kad jie labai retai tiki tik viena sąmokslo teorija.

Radijo bangos jau seniai kėlė dalies piliečių nepasitikėjimą ir gynybinę reakciją. Visa tai paaštrėjo per karantiną. Tuomet tiek pasaulyje, tiek ir Lietuvoje suvešėjo nauja teorija, kad 5G ryšio bokštai skleidžia koronavirusą. Socialiniuose tinkluose net paplito žinutės, kuriose visi buvę G siejami su įvairių ligų protrūkiais. Kai kurie teiginiai verčia pasikrapštyti galvą – pavyzdžiui, tikinama, kad komercinis 2G paleidimas Suomijoje 1991 m. sukėlė choleros epidemiją Pietų Amerikoje ir Indijoje.

Pasaulio žiniasklaidą apskriejo ir žinios apie aktyvistų deginamus 5G bokštus. Lietuvoje tokių atvejų nepasitaikė, tačiau vietiniai sąmokslo teorijų propaguotojai pradėjo socialiniuose tinkluose dalytis, jų nuomone, įtartinų įvairių rūšių antenų nuotraukomis. Galiausiai visa tai vainikavo teiginys, kad koronaviruso vakcinose bus nanodalelių, kurios patekusios į organizmą leis valdžiai, naudojant 5G ryšį, kontroliuoti žmonių mintis.

2020 11 19 05:00
Spausdinti