Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VESTUVIŲ EKONOMIKA
Brangūs jaunieji: lietuviškų vestuvių industrijoje sukasi mažiausiai 100 mln. eurų
Gytis Kapsevičius
Vytis Snarskis

Santuokos tapo milijonus nešančio verslo šaka, o finansinę tuoktuvių šventės naštą iš tėvų perėmė patys jaunavedžiai

Klausimas, kiek kainuoja vestuvės, panašus į klausimą, kiek kainuoja žuvis. Atsakymas yra paprastas, bet labai platus – niekas tiksliai negali to pasakyti, nes viskas priklauso nuo individualaus atvejo.

Daug neaiškumų sukelia plačiai apkalbėta ir dažnai gyvenime pasireiškianti „dviejų Lietuvų“ koncepcija. Tiesa, kalbant apie vestuves, tai daugiau ne geografinis, o mentaliteto klausimas. Galbūt vilnietiškos ar kaunietiškos vestuvės, švenčiamos nebūtinai didmiesčiuose, dažnai kainuos keliolika ar net keliasdešimt tūkstančių eurų, tačiau brangiai paūžti nevengia ir regionų gyventojai.

IQ kalbinti specialistai vardijo labai įvairias vidutinių lietuviškų vestuvių kainas. Su vestuvių planavimu susiję profesionalai minėjo sumas nuo 7,5 iki 25 tūkst. eurų, tačiau beveik visi pabrėžė, kad jaunavedžių lūkesčiai visada didėja ir galiausiai biudžetai išsipučia. Į vestuvių planuotojus dažnai ir kreipiasi tie, kurie nori prabangesnės šventės – savaime suprantama, jų konsultacijos taip pat įeina į bendrą kainą. Visgi planuotojų organizuojamų santūrių vestuvių kainos vidurkis yra 9–10 tūkst. eurų.

2020 08 24 05:30
Spausdinti