Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


ATOSTOGŲ PLANAI
Debesuota su pragiedruliais: ir šią vasarą atostogautojai negalės visiškai atsipalaiduoti
Liepa Žeromskaitė
Vytis Snarskis

Bet prisitaikyti išmoko ir keliautojai, ir verslininkai.

Pernai koronavirusas daugeliui sujaukė vasaros atostogų planus, bet šiemet, regis, keliautojai jau susitaikė su nauja realybe. Pastebimi pokyčiai ir keliones vykdančiose agentūrose, kinta ir skrydžių bendrovių siūlomų krypčių skaičius, ir pačių keliautojų pasirinkimai.

Vilčių pagaliau ramiai ištiesti kojas ne tik Turkijos ar Graikijos, bet ir Ispanijos ar Italijos paplūdimiuose teikia ne tik visoje Europoje spartėjanti vakcinacija, bet ir Europos Parlamento pritarimas įteisinti žaliąjį pasą. Vasaros pradžioje galime tikėtis galutinio susitarimo dėl tokio pažymėjimo įvedimo ir techninių detalių. Šis pasas įrodytų, kad asmuo yra pasiskiepijęs, persirgęs arba turi neigiamą COVID-19 testo rezultatą, ir taip sudarytų daugiau galimybių laisvai keliauti visoje ES. Gegužės pabaigoje Europos Komisija susitarė Bendrijos sienas atverti visiems pasiskiepijusiems keliautojams.

Lietuvos turizmo asociacijos prezidentės Mildos Plepytės-Rainienės nuomone, žaliasis pasas palengvintų keliavimą, tačiau turi būti aiškiai apibrėžti, vienodi reikalavimai visose valstybėse be jokių papildomų taisyklių. Jei šalys nuspręstų nacionaliniu mastu priimti kokias nors išskirtines saviizoliacijos taisykles, tai smarkiai sumažintų paso efektyvumą. „Vis dėlto manome, kad jis tikrai paskatins didėti keliautojų srautus, suteiks galimybę keliauti didesniam segmentui žmonių nei dabar“, – įsitikinusi ji.

2021 06 03 06:28
Spausdinti