Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Elvinas Jankevičius. Nepatogioje kėdėje
Antanas Manstavičius
Elvinas Jankevičius.

Sudėtingą teisingumo sistemą mėgina sustyguoti politikas su ekonomisto diplomu

2018 m. kovą iš posto pasitraukusi teisingumo ministrė Milda Vainiutė pati pripažino, kad buvo per silpna susidoroti su iššūkiais. Valdantieji „socialdarbiečiai“ visuomenę tikino turintys savo gretose daug patyrusių teisininkų, tačiau galiausiai pasirinko partijos vadovybei artimą Elviną Jankevičių.

Pirmajam teisinio išsilavinimo neturinčiam teisingumo ministrui lengviau bus vien dėl to, kad Registrų centras perduotas Susisiekimo ministerijos žinion. Tačiau iššūkių kelia nuo sovietmečio mažai reformuoto Kalėjimų departamento veikla. Vasarą užbaigtas auditas parodė daugelį taisytinų trūkumų ir pažeidimų. Rugsėjį įtarimų sukėlė ir nauji viešieji pirkimai, dėl kurių teko aiškintis Kalėjimų departamento vadovui. Bandymai įvesti daugiau tvarkos lapkritį atvedė prie masinės kalinių bado akcijos, o E. Jankevičiui teko demonstruoti nenuolaidumą.

Tiesa, pasak buvusio teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus, dar didesniu iššūkiu nei padėtis Kalėjimų departamente E. Jankevičiui gali tapti tai, kad daugelis politikų ir institucijų „painioja teisėtumą su teisingumu“ ir trukdo sklandžiai šalies teisinės sistemos plėtrai.

2019 01 01 03:06
Spausdinti