Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


VILČIŲ KRANTAI
Europietiškos svajonės paieškos
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
Scanpix
Svajonės ieškotojai.

Rizikuodami gyvybe į Europą plūsta tūstančiai migrantų. Ar jie čia randa savo svajonę? Ar ją turi patys europiečiai?

„Europa laukia mūsų. Pagalvok apie tai, kad tapsi didele žvaigžde. Baltieji prašys tavo autografų. Eisi į sceną kaip tikra žvaigždė!“ – Musa sako savo draugui Sedu filme „Aš čia kapitonas“ („Io capitano“). Italo Matteo Garrone’ės juosta pasakoja apie dviejų jaunų senegaliečių svajonę apie Europą ir ypač sunkią bei pavojingą kelionę. Musos ir Sedu istorija atspindi daugelio afrikiečių ir kitų neturtingų kraštų gyventojų, patraukusių į Europą, viltis ir realius išbandymus: pinigai žmonių kontrabandininkams, apgavystės, per plauką nuo mirties Sacharos dykumoje, patekimas į vergovę, kankinimai ir po viso to dar ypač pavojinga kelionė Viduržemio jūra.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Filmas baigiasi, kai nuo seno, sutriušusio laivo, pilno jų bendražygių iš Afrikos, kapitono tiltelio Musa ir Sedu pamato išsvajotus Italijos krantus. Jų Europos svajonė pasiekta?

2024 08 12 06:45
Spausdinti