Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


INTERVIU
G. Gudkovas: išlaikyti putinizmą be V. Putino nematau jokios galimybės
Evaldas Labanauskas
Shutterstock
Genadijus Gudkovas.

Ilgametis Rusijos politikas Genadijus Gudkovas prisipažįsta, kad kažkada kėlė taurę už Vladimirą Putiną. Dabar G. Gudkovas – opozicionierius, dėl persekiojimo buvęs priverstas išvykti iš Rusijos, o V. Putinas – į pražūtingą karą įsivėlęs tironas. Kaip tai nutiko ir kuo tai gali baigtis, G. Gudkovo klausė Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas.

– Kokia buvo jūsų reakcija į Rusijos agresiją prieš Ukrainą?

– Kaip ir kiekvieno normalaus žmogaus – šokas, nors buvau iš anksto įspėtas apie karinių veiksmų pradžią. Tai įvyko maždaug prieš 36 valandas iki puolimo, tuo metu buvau su sūnumi Dmitrijumi Gudkovu (taip pat buvęs Rusijos Dūmos deputatas, dabar priverstinėje emigracijoje – IQ past.), jam paskambino vienas Ukrainos jėgos žinybų atstovų ir įspėjo: „Dima, karas, jei galite, skleiskite šią informaciją. Karas prasidės rytoj.“

Mus ta naujiena šokiravo, nors galvojau, kad V. Putinas be smūgio Ukrainai neatsitrauks. Seniai prognozavau karą, nes supratau, kad V. Putinas yra visiškai užvaldytas minties atkeršyti Ukrainai ir noro, kad ukrainiečiai negyventų geriau nei rusai – tai buvo grėsmė jo režimui. Kartu galvojau, kad smūgis bus ribotas, bus taikomasi į Mariupolį, Melitopolį, bet neįsivaizdavau, kad V. Putinas ryšis plačiai agresijai ir įsiveržti.

2022 11 14 06:45
Spausdinti