Meniu
Prenumerata

sekmadienis, liepos 7 d.


NT UŽSIENYJE
Į Pietus! Kaip Lietuvos NT rinką veikia karo baimė?
Karolis Juršys
Vyčio Snarskio pieš.

Nekilnojamąjį turtą (NT) pavertę viena pagrindinių investicinių priemonių lietuviai, vykstant karui Ukrainoje, ieško plano B

Istorija moko, kad žmogus prie įvairių krizių ir jų sukurtų aplinkybių psichologiškai prisitaiko per kiek daugiau nei pusmetį. Per maždaug tokį laikotarpį spėjama susigyventi su naujomis rizikomis ir išmokstama jas vertinti, rinkos ima atsigauti, o sustojęs vartojimas pradeda grįžti į senas vėžes. Prisiminkime COVID-19 pandemiją. Baimės pinklės supančiojo NT rinką, o dar 2019 m. piką pasiekęs vartojimas staiga krito – nežinios apimti žmonės ėmė kaupti finansinius riebalus. Tačiau 2020 m., atpigus būstui ir sąskaitose prisikaupus pinigų, situacija pasikeitė – vėl imta statyti ir pirkti, o 2020 m. liepą individualių gyvenamųjų namų ir butų pardavimo sandorių skaičius grįžo į ikipandeminį lygį.

Tačiau kaip Lietuvos NT rinką veikia karo baimė? Ar tiesa, kad nerimas dėl saugumo skatina parduoti Lietuvoje esantį investicinį NT ir perkelti kapitalą į saugesnius ir šiltesnius kraštus? Ar tai paveiks Lietuvos pajūrio NT rinką, kuri išgyveno auksinius laikus per pandemiją?

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 07 01 06:45
Spausdinti