Meniu
Prenumerata

šeštadienis, rugsėjo 14 d.


IQ SEIMO RINKIMŲ INDEKSAS
Į Seimą! Kokių staigmenų galime tikėtis rinkimuose?
Karolis Juršys
Vyčio Snarskio pieš.

Artėjantys Seimo rinkimai kelia intrigą ar tikrai socialdemokratams palankios visuomenės apklausos virs mandatais Seime? IQ Seimo indeksas atskleidžia, kad rinkimuose galime tikėtis staigmenų.

Pirmasis rinkimų sąrašo dešimtukas – partijos fasadas, kuriuo į savo pusę bandoma pritraukti kuo daugiau rinkėjų, tačiau net ir menkiausi įtrūkimai gali atskleisti didžiausias partijų silpnybes.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Svarstydami galimas Seimo rinkimų baigtis, politologai sutaria, kad po spalį vyksiančių rinkimų politinė švytuoklė kryps į kairę, o pagrindinė šių rinkimų favoritė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) turi realią galimybę burti koaliciją. Vis dėlto IQ Seimo indeksas atskleidžia, kad sąlygos LSDP dominuoti Seimo rinkimuose nėra tokios geros.

2024 08 26 06:45
Spausdinti