Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


Klausimas darbo pokalbyje: ar buvote teistas?
Kotryna Tamkutė
(Pexels nuotr.).

Į šį klausimą galite neatsakyti. Nebent norite išsipasakoti.

Didžioji dalis patarimų, kaip pasiruošti darbo pokalbiui, remiasi posakiu „Pagal išvaizdą sutinka, pagal protą išlydi.“ Tačiau gerokai svarbesniu iššūkiu net ir didžiausią kompetenciją turinčiam profesionalui neretai tampa jo privatų gyvenimą analizuojantys pasiteiravimai.

Būtent klausimai apie santuoką, planus turėti vaikų ar jau auginamas atžalas, lytinę orientaciją yra dažniausiai užduodami pokalbio dėl darbo metu. Advokatų profesinės bendrijos „iLAW“ teisininkas Valentinas Knyva sakė, kad pakankamai dažnai yra įtraukiami ir klausimai apie žalingus įpročius. Retai, bet iš kandidatų į darbo vietas vis dar prašoma asmens kodo.

„Pasitaiko ir labai netipinių perteklinės informacijos rinkimo atvejų, pavyzdžiui, anketoje pateikiamas klausimas, kokius alkoholinius gėrimus vartoja kandidatas, – teigė teisininkas. – Tam tikrai atvejais jų prašoma patvirtinti, kad sutinka su duomenų rinkimu iš kitų subjektų, pavyzdžiui, informacijos apie įsiskolinimus iš jungtinių finansinės rizikos duomenų valdytojų.“

2018 08 29 14:30
Spausdinti