Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


ANT SEKLUMOS
Ledkalniu kruizų kelyje tapusi pandemija kol kas nesiruošia paleisti iš savo gniaužtų
Liepa Žeromskaitė
Scanpix
Įspūdžiai visam gyvenimui.

Kai pernai vasario 3 d. „Princess Cruises“ bendrovei priklausančio kruizinio laivo „Diamond Princess“ keleiviai ir įgula buvo karantinuoti prie Japonijos krantų, turbūt niekas nesitikėjo, kad inkarą nuleidęs laineris ten praleis 103 dienas – iki gegužės 16-osios. 

Dabar skaičiuojama, kad laive kilusiame koronaviruso židinyje užsikrėtė 712 žmonių (19 proc. visų jame buvusių), iš jų 14 mirė. Pirmieji keleiviai iš laivo buvo išleidžiami vasario 19 d., paskutiniai jį paliko įgulos nariai praėjus beveik mėnesiui – kovo 1-ąją.

Vasario 20 d. Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė, kad Kinijoje, kurioje taip pat stojo šis laivas, su juo siejama apie 1000 koronaviruso atvejų.

Dar viena istorija po mėnesio nutiko tos pačios bendrovės laivui „Ruby Princess“, praėjusių metų kovo 8 d. išsiruošusiam į kelionę aplink Naująją Zelandiją. Kovo 19-ąją grįžus į Sidnėjų visi keleiviai išsilaipino. Dėl šio žingsnio koronavirusu užsikrėtė 900 asmenų, 28 mirė. Kadangi keleiviai beveik iškart išsibarstė po visą žemyną, skaičiuojama, kad su šiuo laivu susiję maždaug 10 proc. visų Australijos atvejų ir židinys Naujojoje Zelandijoje.

2021 06 23 07:00
Spausdinti