Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


SIMONAS KAIRYS
Nematomas žmogus
IQ
BNS nuotr.
S. Kairys.

Kultūros ministerijoje vėl nieko naujo

Žiniasklaidos dėmesio retai sulaukiantis kultūros ministras mažai žinomas ir IQ kalbintiems ekspertams, ir visuomenei: daugiau nei pusė sociologinių apklausų dalyvių neturi apie Simono Kairio veiklą jokios nuomonės.

S. Kairys nulinčiavo Maskvoje dirbusį Rimą Tuminą sakydamas, kad „režisierius niekuo nesiskiria nuo girto rusų kareivio“. Pakeitė Rusų dramos teatro pavadinimą ir atrišo rankas savivaldybėms griauti sovietinius paminklus, pritarė, kad būtų nukeltas rašytojo Petro Cvirkos paminklas Vilniuje. Tačiau 2022-ųjų Europos kultūros sostinės Kauno mero Visvaldo Matijošaičio dėl verslo Rusijoje S. Kairys nekritikavo galbūt todėl, kad anksčiau dirbo jo komandoje.

Kalbinti kultūros atstovai teigė, kad ministro darbas nesukuria jokios pridėtinės vertės. Vilmantas Marcinkevičius, šiuolaikinio meno atstovas, IQ žurnalui piktinosi: „Didžiausia ministro klaida, kad neatstovavo ir net nesistengė reaguoti į Lietuvos menininkų, kūrėjų ir atlikėjų susipriešinimą.“ Pandemija buvo itin sudėtingas laikas menininkams ir jie nepajuto, kad ministras gintų jų interesus, kovotų už mokesčių lengvatas kultūros įstaigoms.

2022 12 13 06:40
Spausdinti