Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


JAV
Pirkti NT JAV nėra paprasta, tačiau įmanoma
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Shutterstock
Amerikietiška idilė priemiestyje.

Nors JAV yra vienos pagrindinių Europos sąjungininkių ir gynyboje, ir prekyboje, europiečiams čia taisyklės norint persikraustyti toli gražu nėra švelnios. Jei ketinate į JAV vyksti ne turistiniais tikslais ir norite likti ilgiau, kelias tampa kur kas sudėtingesnis.

Turi namą, bet gyventi negali?

Atvykėliai gyventi JAV gali trimis atvejais – gavę JAV pilietybę, žaliąją kortą arba vizą, kuri ilgainiui suteiktų galimybę gauti pirmuosius du variantus. Visi trys variantai nėra lengvai pasiekiami.

JAV pilietybė suteikiama per tėvus (jei nėra 18 metų), natūralizuojant arba tam tikrais atvejais su žaliąja korta išgyvenus JAV kelerius metus. Žaliąją kortą galima gauti dėl amerikiečių giminių, turint išskirtinių naudingų gabumų arba tokią profesiją, esant pabėgėliu arba investavus bent 1,8 mln. JAV dolerių į naują verslą Amerikoje ir sukūrus mažiausiai 10 darbo vietų (garsioji EB-5 viza). Už vizą dažniausiai gana nemažus pinigus turi mokėti darbdavys, įrodęs, kad jam tikrai reikia būtent šio darbuotojo, kurio negali pakeisti joks kitas amerikietis, arba specialios studentus ir tyrėjus į JAV siunčiančios programos.

2024 07 22 06:45
Spausdinti