Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RUSIJOS OPOZICIJA
Stebuklų belaukiant: Rusijos opozicijos ir Vakarų norai
Evaldas Labanauskas
Vytis Snarskis

Pirmojo, kad kristų Vladimiro Putino režimas, nes opozicija bejėgė jį nuversti. Antrojo dar didesnio pakeisti rusų imperialistinį mentalitetą.

Rudenį, prasidėjus naujam ES politikos sezonui, pagausėjo ir Rusijos opozicijos atstovų, išmestų ar pabėgusių iš tėvynės, apsilankymai Briuselyje. Vienas tikslų – Rusijos opozicijos platformos prie ES institucijų, konkrečiai – Europos Parlamento (EP), sukūrimas.

„Bandome Briuselyje sukurti platformą – Demokratinės Rusijos centrą, – IQ spalį teigė europarlamentaras Andrius Kubilius, aktyviai bendradarbiaujantis su Rusijos opozicija. – EP rezoliucijoje tai įrašėme ir bandome derinti su EP vadovybe. Rusijos opozicija taip pat derinasi, kas jiems čia galėtų atstovauti. Mums labai rūpi, kad toks centras paskatintų ES institucijas pradėti intensyvesnį ir koordinuotą darbą su Rusijos opozicija, nes kol kas to nelabai matyti. ES institucijos nelabai persitvarko prie naujos situacijos, prie naujų iššūkių. Bandome jas taip paskatinti.“

Anot buvusio ilgamečio Rusijos Dūmos deputato, o dabar opozicionieriaus emigracijoje Genadijaus Gudkovo (kitas IQ straipsnis – interviu su juo), opozicijos tikslas per šią platformą palaikyti nuolatinį dialogą su ES institucijomis, politikais, visuomeninėmis organizacijomis.

2022 11 07 06:45
Spausdinti