Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


AUŠRINĖ ARMONAITĖ
Tiktoko ministerija: energinga ministrė stengiasi ir mokosi, bet sunkiausi darbai priešaky
IQ
BNS nuotr.
A. Armonaitė.

Laisvės partija ne tik gerai pasirodė praėjusiuose Seimo rinkimuose, bet ir nuskynė keletą įtakingų postų. Vyšnia ant torto – Ekonomikos ir inovacijų ministerija, kurios svarbiausią kabinetą užėmė partijos lyderė Aušrinė Armonaitė.

Ši ministerija suteikia daug įtakos ir sąlyginės ramybės. Tenka bendrauti su verslo pasaulio atstovais, kurie viešai kritikuodami itin atsargiai renka žodžius ir labiau linkę susitarti už uždarų durų, kartu nereikia dalyti pažadų mokytojams, gydytojams ar pensininkams, kuriems visiems niekada neįtiksi.

Vis dėlto A. Armonaitei teko atsidurti minios, teisingiau, 2021-ųjų pavasarį staiga iškilusio antivakserių judėjimo, kuris audringai piktinosi galimybių pasu, taikiklyje. Ekonomikos ir inovacijų ministerija su šia užduotimi susitvarkė – galimybių pasas veikė sklandžiai, leido atlaisvinti maitinimo ir kultūros įstaigų veiklą, o dauguma piliečių idėją priėmė palankiai, juolab panaši sistema buvo įvesta daugelyje ES šalių.

Kitą krizę A. Armonaitei pakišo Užsienio reikalų ministerija. Kinijos reakcija į Lietuvos sprendimą leisti Vilniuje atidaryti Taivano atstovybę buvo staigi ir stipri – imtas blokuoti lietuviškų prekių eksportas, verslui teko sukti galvas, kaip aplinkiniais keliais pigiau importuoti gamybai reikalingus komponentus. 2021 m. lietuviškų prekių eksportas į Kiniją smuko 27 proc. ir siekė 170 mln. eurų.

2022 11 29 06:45
Spausdinti