Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


Vaivorykštės baimė
Ugnė Litvinaitė
Nė viena šalies partija atstovauti LGBT nesiveržia. (D. Radlinsko nuotr.).

Homofobinės nuostatos vyrauja net tarp liberalais bei socialdemokratais save laikančių politikų

Sociologų teigimu, maždaug dešimtadalis asmenų yra homoseksualūs. Lietuvoje tai būtų apie 250 tūkst. balsavimo teisę turinčių piliečių. Tačiau nė viena Lietuvos partija atstovauti LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualai ir transeksualai) nesiveržia – veikiau priešingai.

Pagal politinių partijų nuostatų LGBT žmonių atžvilgiu indeksą, parengtą Tolerantiško jaunimo asociacijos bendradarbiaujant su „Rosa Luxemburg“ fondu, 2016–2017 m. Seimo nariai pateikė vos dvi LGBT žmonėms palankias teisėkūros iniciatyvas, po kuriomis buvo devynių parlamentarų parašai, ir penkias nepalankias, po kuriomis buvo 60 parašų.

Netgi oficialiai savo programoje pagarbą žmogaus orumui ir visoms šeimoms be išimties deklaruojančio Liberalų sąjūdžio darbai skiriasi nuo žodžių – liberalai LGBT asmenų padėčiai pagerinti atidavė 58,3 proc. palankių balsų ‒ net šiek tiek mažiau nei Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija (59,5 proc.). Radikaliausia šiuo klausimu yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 64,9 proc. atiduotų balsų buvo prieš.

2018 06 11 12:13
Spausdinti