Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 29 d.


REPUTACIJA
Velnias slypi detalėse: kaip atrodo rinkimų kandidatų reputacija?
Karolis Juršys
Gerbėjų klubas.

Nelabas yra tas, kuris apsimeta šventu. Kaip rinkimų kandidatų reputaciją vertina patyrę politikos stebėtojai?

Politiko reputacija – sunkiai pamatuojamas rodiklis. Ji susideda iš daugybės elementų: moralės, etikos ir etiketo, dalykinių savybių, netgi charizmos. Politikai nėra ledų pardavėjai, tad negali ir neturi patikti visiems, o tai, kas vienam rinkėjui tėra menkos mylimo politikos ydos, kitam gali atrodyti kone mirtina nuodėmė.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Vis dėlto nuolatos politinius procesus stebinti akis nesunkiai gali atskirti tuos politikus, kurie naudodamiesi rinkėjų naivumu siekia pelnyti politinės naudos. Tačiau suvokti, kurie politikai pasižymi sąžiningumu ir nuoširdžiu darbu atstovaujant rinkėjams, yra kur kas sunkiau. Įprastai gerą reputaciją Seime turintys politikai yra mažiau žinomi už į skandalus nuolat įsiveliančius veikėjus. IQ apklausė 16 politikos stebėtojų, įvairių redakcijų žurnalistų ir vadovų, politologų, viešųjų ryšių specialistų ir nevyriausybinių organizacijų atstovų, kad šie, atidėję į šalį asmenines nuostatas, įvertintų kiekvieną į IQ indeksą įtrauktą kandidatą.

2024 09 23 06:45
Spausdinti