Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


ALFA TAŠKAS
Konservatorių dramos erzina Seimo opoziciją: kas bus su Lietuvos gynyba?
IQ
Alfa.lt
Konservatorių lyderiams dabar nelengva.

Besitraukiantis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas numetė bombą – pareiškė, kad į viešuosius pirkimus, susijusius su Lietuvos gynyba, buvo norima ar bandoma kištis. Opozicinės partijos Seime pareiškė, kad apie dialogą dėl gynybos finansavimo negali būti jokių kalbų.

„Tai, ką pasakė ministras Anušauskas, šeštadienį nuėjęs pas prezidentą, tikrai šokiravo Lietuvos politikos lauką“, – sako socialdemokratų frakcijos Seime seniūnė Rasa Budbergytė.

Anot Seimo narės, iš pradžių dar kilo minčių, ar A. Anušauskas apgalvotai leptelėjo apie galimą korupciją. Tačiau panašu, kad ministras pas prezidentą ėjo pasiruošęs ir susidėliojęs, ką nori pasakyti. O tai, kad kažkam parūpo su krašto apsauga susiję viešieji pirkimai, nėra kažkas keisto.

„Mes žinome, kokie milijardai krašto apsaugai yra skiriami, kaip daug bekainuoja viskas, ką bedarytume toje sistemoje“, – teigia R. Budbergytė.

Seimo opozicijai kliūna ne tik A. Anušausko istorija – keistai atrodo ir konservatorių manevrai, bandant susitarti su kitomis partijomis dėl Lietuvos gynybos.

„Tai, ką bando daryti premjerė, irgi nesuprantamas man formatas. Reiškia, sausio mėnesį ji sukviečia vieną pasitarimą, dabar, po kiek laiko, kviečia kitą pasitarimą, kuriame pateikiami kažkokie tai labai eklektiški keturi variantai ir maždaug mes diskutuokim. Ką mes diskutuosim?“ – sako R. Budbergytė.

Socialdemokratė pabrėžia, kad dar prieš kelis mėnesius, kai buvo svarstomas šių metų biudžetas, buvo aišku, kad turimų lėšų neužteks užsibrėžtiems planams, reikia dar 300 mln. eurų. „Tuomet ministras lengva ranka nusileido“, – sako politikė.

Anot R. Budbergytės, šiandien opozicija norėtų atsakymų iš STT, ar tai, ką A. Anušauskas pareiškė apie galimą korupciją, susijusią su Lietuvos gynyba, buvo „plepalai“, ar išties rimti dalykai.

Tuo tarpu konservatoriai į opozicinių partijų pareiškimus ir nenorą kalbėtis žvelgia kaip į konkurentų bandymą pasirodyti rinkėjams. „Aš suprantu, kad opozicija naudojasi proga ieškodama dingsčių ir skirtis turbūt išryškinti tarp partijų – sako konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Visą pokalbį su R. Budbergyte ir R. Morkūnaite-Mikulėniene žiūrėkite laidoje „Alfa taškas“.

JWPLAYER_MAIN:2459

2024 03 19 16:14
Spausdinti