Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


ALFA TAŠKAS
L. Kasčiūnas – apie turimus didelius planus: ginklas pagimdo ugnį širdyje
IQ
Alfa.lt
Laurynas Kasčiūnas.

Naujuoju krašto apsaugos ministru tapęs Laurynas Kasčiūnas nedaugžodžiauja, klausiamas apie Vyriausybėje kilusios dramos detales, politikas teigia iš anksto nežinojęs, kad ketinama atsisakyti Arvydo Anušausko, apie pasiūlymą tapti ministru sužinojęs tik po dienos. Nors laiko iki rinkimų liko nedaug, L. Kasčiūnas atskleidžia turintis didelių planų, susijusių ir su komendantūromis, ir šaudyklomis.

Ministru tapęs politikas pastarosiomis dienomis turi mažai laiko. Kaip pats sako, nors ministerijoje dar neteko nakvoti, dirbti tenka iki išnaktų, greičiausiai teks padirbėti ir šeštadieniais.

Nors viešai įvardyta, kad pagrindinė ar viena pagrindinių užduočių L. Kasčiūnui bus susitarti su opozicinėmis partijomis dėl krašto gynybos finansavimo, pats naujai iškeptas ministras drąsiai kalba apie kitus planus, pavyzdžiui, per mėnesį sukurti komendantūras.

Čia kyla klausimas, jeigu jau taip greitai įmanoma sukurti komendantūras, kodėl tai iki šiol nebuvo padaryta. Pats ministras sako neturintis atsakymo.

„Matyt, valios klausimas buvo. Visąlaik buvo diskusijos, kad komendantūros yra karo meto struktūra. Vadinasi, prasidėjus karo padėčiai per penkias dienas turi susiformuoti komendantinis vienetas. Tai aš visąlaik juokaudavau, per penkias darbo dienas ar ne“, – sako L. Kasčiūnas.

Naujasis ministras taip pat entuziastingai užsidegęs ir dėl kitų projektų. Pavyzdžiui, dėl šaudyklų įkūrimo. Anot L. Kasčiūno, kuo daugiau galimybių piliečiams dalyvauti krašto gynyboje, sukarintoje veikloje, tuo didesniais patriotais jie tampa.

„Ką sociologiniai tyrimai rodo, labai įdomų dalyką. Kad tie piliečiai, kurie turėjo ginklą rankose, perėję kažkokio lygmens mokymą, ar tai būtų šauktiniai, ar tai būtų kažkaip kitaip – auga valia priešintis, ryžtas priešintis.

Aš buvau nustebintas šitos išvados, aš galvojau, kad pirmiausia yra širdis, ugnis ir tada jau noras eiti imti ginklą, o dabar yra ir atvirkštinis reiškinys, kai ginklas pagimdo ugnį širdyje“, – sako L. Kasčiūnas.

Visą pokalbį su L. Kasčiūnu žiūrėkite laidoje „Alfa taškas“.

JWPLAYER_MAIN:2493

2024 04 02 16:28
Spausdinti