Meniu
Prenumerata

sekmadienis, liepos 7 d.


ALFA TAŠKAS
Švietimo sistemoje – gaisras: politikams rūpi artėjantys rinkimai, todėl gesinti ugnies neverta
IQ
„Sekundės“ archyvas
Mokykla.

Skandalais apipinti ir nepasitenkinimą sukėlę vienuoliktokų tarpiniai patikrinimai jau yra baigti, tačiau nežinomybės švietimo sistemoje vis dar lieka nemažai. Švietimo ministerija jau mėnesį yra be nuolatinio vadovo, todėl kyla klausimas, ar ji ir toliau stagnuoja, ir jeigu taip, tai kodėl. Apie tai laidoje „Alfa taškas“ kalba žurnalo „Reitingai“ redaktorius Gintaras Sarafinas ir Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos (LMVA) prezidentas Dainius Žvirdauskas.

Nepasitenkinimą keliantys rezultatai, pasak G. Sarafino, parodo Švietimo ministerijos požiūrį, kaip uždegti daugybę laužų.

„Gesinti tuos gaisrus yra mažai norinčių. Priskaldyti daug malkų buvo daug tų skaldytojų, bet dabar, kaip sutvarkyti, nuraminti įsiaudrinusią bendruomenę tiek švietimo, tiek norinčių šeimų, kaip ir nematyti.

Tą pareiškė mums ir politikai, kad sunku rasti norinčių nerti į šį dilgėlyną. Nustebina tai, kad pagrindinis ir šios, ir daugybės kitų pradėtų reformų, kurioms prastai pasirengta, architektas Ramūnas Skaudžius net neišdrįso išeiti ir viešai išsakyti, kas čia sukurta ir kad jis atsistatydina“, – laidoje kalba G. Sarafinas.

D. Žvirdausko teigimu, problemos Švietimo ministerijoje sutapo su rinkimų sezonu, politikai ruošiasi rudens rinkimams, todėl visa švietimo sistema tapo politiniu mūšio lauku.

„Kadangi mes čia turime daugybę šeimų, giminių, anūkų, vaikų, einančių į mokyklą, tas noras kalbėti apie šią problemą ir išmanymas skaudžiai, ko gero, palietė visus.

Žmonės turėjo teisę atsistatydinti, aš apie šią komandą turiu labiau pozityvią nuomonę, tai yra tokia jauna, ambicinga komanda. O kad niekas nenori lįsti į dilgėles, yra visiška tiesa, nes pakeisti kažką per šį likusį pusmetį nelabai įmanoma“, – komentuoja D. Žvirdauskas.

JWPLAYER_MAIN:2581

2024 05 14 16:54
Spausdinti