Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


7 priežastys, kodėl planšetiniai kompiuteriai šiandien yra vienas geriausių įrenginių darbui ir mokslui
Pranešimas spaudai

Išmanieji įrenginiai tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi, palengvinantys kasdienybę. Bet kaip technologijas pasitelkti sau į pagalbą darbe ar studijuojant? Ypatingai, kai visas pasaulis pratinasi prie hibridinio darbo, o nuotolinis mokymasis nieko nebestebina. 

Atsakymu į šį klausimą dažnai gali tapti planšetinis kompiuteris – įrenginys, kuris šiandien gali parodyti visą savo potencialą. Be to, ar prisimenate, kada paskutinį kartą savo rankose laikėte planšetę? Jei tai buvo prieš keletą ir daugiau metų, tuomet didelė tikimybė, kad šiandieniniai planšetiniai kompiuteriai jus labai nustebins.   

Siūlome susipažinti su trumpu gidu, kuris jums padės sužinoti, kuo planšetiniai kompiuteriai gali nustebinti šiandien ir kaip jie palengvina mūsų darbą bei mokslą:

1. Įrenginio galingumas

Gyvename tokiais laikais, kai maksimalaus greičio tikimės ir iš elektroninių įrenginių, nuo kurių tiesiogiai priklauso atliekamo darbo trukmė, kokybė ir mūsų nuotaika. Ypač gerai taupyti savo laiką jums padės planšetinis kompiuteris „Huawei MatePad 11“. Ši planšetė, savo išmanių sprendimų dėka, gali sutrumpinti darbų atlikimo laiką net kai vienu metu veikia kelios programėlės. Kitaip tariant, jūs galėsite atlikti daugybę užduočių net ir darydami jas kartu, pamiršdami, ką reiškia stringančios ar lėtai veikiančios programos.

2. Mobilumas

Vis daugiau žmonių namus paverčia ne tik poilsio, bet ir darbo ar mokymosi vieta. Būtent planšetinio kompiuterio mobilumas tokioje realybėje tampa itin svarbus. Jį paprasta pernešti į kitą kambarį ir tęsti pradėtus darbus, nes įrenginys – lengvas, neturi jokių laidų ir yra patogus. Taip pat „Huawei MatePad 11“ turi išmanią magnetinę klaviatūrą, kurią greitai magnetų dėka pritvirtinsite prie savo planšetės ir galėsite ją naudoti tiesiog kaip nešiojamąjį kompiuterį. Galiausiai, dėl išmanios magnetinės indukcijos technologijos, planšetė iš karto įsijungs vos atidarius klaviatūros dėklą arba pereis į miego režimą, kai dėklas uždaromas.

3. Draugiškesnis mūsų sveikatai

Visi žinome apie kenksmingą ekranų poveikį akims, tad šiandien stengiamasi vis labiau jas apsaugoti. Ypatingai akis sekina ekranų skleidžiama mėlyna šviesa, tad dirbantys ar besimokantys savo akis stengiasi tausoti darydami pertraukas tarp darbo su išmaniaisiais įrenginiais. Kita vertus, mažinti šį poveikį stengiasi ir įrenginių gamintojai. Pavyzdžiui, „Huawei MatePad 11“ gavo netgi dvigubą „TÜV Rheinland“ sertifikatą, kuris užtikrina, jog šio planšetinio kompiuterio skleidžiama mėlyna šviesa yra nuslopinta ir palengvina krūvį jūsų akims. Taip pat jūsų akių nebevargins ekrano mirgėjimas, o rodomos spalvos bus ryškios ir sodrios.

4. Didesnis ekranas

Dauguma esame susidūrę su situacija, kai naršymo internete džiaugsmą gadina per mažas įrenginio ekranas. Tokiose situacijose praverčia planšetiniai kompiuteriai, galintys pasigirti didesniu ekranu. Jais patogiai galite skaityti elektronines knygas, laiškus ar straipsnius ir jums niekada nereikės periodiškai pasididinti šrifto ar priartinti ekrano. Atskiro paminėjimo verta galimybė žaisti mėgstamus žaidimus ar žiūrėti filmus bei serialus per didesnį ir ryškesnį ekraną. Ypač, kai tingime keltis ant sofos priešais televizorių arba serialui galime skirti vos trumpą pertrauką tarp darbų.

5. Gera vaikų vystymosi priemonė

Sumanūs tėvai visuomet ieško būdų, kaip naudoti išmaniuosius prietaisus, kad jie būtų naudingi jų vaikams. Planšetinio kompiuterio pagalba vaikai galės žaisti visą eilę edukacinių žaidimų ar žiūrėti įdomius vaizdo įrašus, kurie skatins vaiko pasaulio pažinimą, kūrybingumą. Dėl savo dydžio ir nedidelio svorio – planšetė yra bene idealus įrenginys, kurį vaikas gali patogiai laikyti rankose bei juo naudotis. Žinoma, laiką, kurį vaikai praleidžia prie išmaniųjų įrenginių, reikėtų protingai riboti.

6. Baterija laiko ilgiau

Įsivaizduokite įrenginį, kurio dėka galite džiaugtis gyvenimu darbe ir namuose, o taip pat ir pramogauti nuo aušros iki sutemos, nes jo baterijos veikimo po įkrovimo pakanka 12-kai valandų. Toks rodiklis gali nuskambėti per daug gerai, nes kalbame apie visą dieną aktyviai naudojamą įrenginį, bet „Huawei MatePad 11“ su šia užduotimi puikiai susitvarko.

7. Išmanusis rašiklis

Paskutinis argumentas, dėl kurio verta rinktis planšetinį kompiuterį – išskirtinis, nes jį turi mažai išmaniųjų įrenginių. Tai – išmanusis rašiklis. Pavyzdžiui, „Huawei MatePad 11“ turi suderinamą išmanųjį rašiklį, kuriuo labai patogu piešti ar rašyti ekrane, o ypač tikslus mūsų judesių atkūrimas suteikia daugiau galimybių architektams, dizaineriams ar studentams. 

Taip pat šis išmanus rašiklis praverčia ir tiesiog mokantis arba dirbant iš namų, nes galite lengvai ranka pasižymėti jums reikalingą informaciją, tekste ar dokumente greitai atlikti korekcijas. Vyšnia ant torto – vos 2 milisekundžių vėlavimas tarp to momento, kai pradedame piešti ar rašyti ant planšetės ekrano ir joje atsirandančio vaizdo. Tai reiškia, kad mūsų rašymas ar piešimas planšetėje beveik nesiskiria nuo rašymo gyvai ant popieriaus lapo, tad tai tampa kur kas tvaresne alternatyva.  

2021 08 26 11:43
Spausdinti