Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


AVIACIJA
„Air Baltic“ priimdama darbuotojus pirmenybę teiks paskiepytiems nuo COVID-19
BNS
Fotobankas

Latvijos oro vežėja „Air Baltic“, skrainanti ir iš kitų dviejų Baltijos valstybių sostinių, pranešė, jog vėl plėsdama maršrutų tinklą, švelnėjant dėl COVID-19 pandemijos įvestiems ribojimams, įdarbindama naujus darbuotojus ar susigrąžindama ankstesnius pirmenybę teiks nuo koronaviruso pasiskiepijusiems pretendentams.

„Air Baltic“ paskelbė 20 ankstesnių lėktuvų ekipažų narių formavimą, o pretendentai, anot bendrovės pranešimo, įvertinant tai, kad jie tiesiogiai kontaktuos su keleiviais, turi būtų paskiepyti nuo COVID-19 ligos.

„Prieš daugiau nei metus buvome priversti imtis sunkių sprendimų, įskaitant daugelio darbuotojų atleidimą. Mes jiems teikėme įvairią paramą. Dabar didžiuojamės galėdami susigrąžinti juos. Esame tikri dėl ateities, taip pat dėl to, kad ateityje – vėl kelias link augimo, o tai reiškia šimtus naujų aukštos kvalifikacijos darbo vietų“, – pareiškė „Air Baltic“ vadovas Martinas Gaussas.

Jo žodžiais, „Air Baltic“ sulaukė penkių žvaigždučių įvertinimo už saugumo priemones dėl COVID-19, o šį pripažinimą sieks pateisinti, visų pirma aktyviai siekdama savo darbuotojų vakcinavimo.

„Air Baltic“ dabar turi apie 1,1 tūkst. darbuotojų.

96,14 proc. „Air Baltic“ akcijų valdo Latvijos valstybė, likusias – Danijos investuotojo Larso Thueseno įmonė „Aircraft Leasing 1“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 19 10:37
Spausdinti