Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


MONITORIAI
AOC naujiena – nebrangus monitorius žaidimų mėgėjams
Alfa.lt
Bendrovė
AOC 24G4X.

Monitorių gamintojas AOC šiemet pristatė naują gaminį 24G4X. Kam jis skirtas?

Šis monitorius skirtas kompiuterinių žaidimų mėgėjams, kurie neturi didelio biudžeto, tad greičiausiai atsiras moksleivio ar studento kambaryje. G24 yra populiari AOC monitorių serija, kur X raidė gaminio pavadinime žymi stovo pado dizainą, kuris šiame modelyje yra aštuonkampio formos.

Bendrovė
AOC 24G4X.

Iš dėžės ištrauktą monitorių trunka sumontuoti vos keliasdešimt sekundžių – stovas prisisega prie monitoriaus galinės dalies, o padas prisukamas vieninteliu varžtu tiesiog pirštais. Medžiagos, kaip irsurinkimas, gana geros kokybės, patogi ertmė stovo kojoje skirta tvarkingai laidams pravesti. Rėmeliai gana siauri, todėl bus patogu suglausti du monitorius vieną šalia kito, jei bus toks poreikis.

Įvairiose interneto parduotuvėse šio monitoriaus kaina svyruoja tarp 142–160 eurų. Tikrai nedideli pinigai. Ką už juos gauname?

Kompaktišką monitorių su 23,8 colio įstrižainės ekranu, kuris neužims daug vietos ant stalo. Tai optimalus ekrano dydis kompiuterinių žaidimų mėgėjams, nes visas vaizdas telpa į žmogaus matymo lauką, galima susikoncentruoti į veiksmą, nereikia sukioti galvos.

Bendrovė
AOC 24G4X.

Monitorius turi vos keturis lizdus – vieną „DisplayPort 1.4“, dvi HDMI 2.0 ir 3,5 mm lizdą ausinėms ar kitai garso įrangai. Nėra nė vienos USB jungties, tačiau kad ir kokiu kabeliu prijungsite monitorių prie kompiuterio, jis palaikys maksimalų 180 Hz atsinaujinimo dažnį.

Pats monitorius valdomas mygtukais ekrano apačioje – įprastas, bet nelabai patogus sprendimas ir prireiks laiko bei šiek tiek šaltų nervų klaidų ir bandymų keliu pasirinkti norimus nustatymus.

Iki 180 Hz atsinaujinimo dažnis yra viena svarbiausių 24G4X savybių, suteikiančių jam išskirtinumo šios kainos kategorijoje. Taip pat gana įspūdingi atsako laikai – 1 milisekundė „GtG“ (angl. Grey to Grey – parodo, kiek per kiek laiko pikselis pakeičia spalvą) ir 0,5 milisekundės MPRT (judančio paveikslėlio atsako laikas). Tai reiškia, kad net ir itin greito veiksmo žaidimuose vaizdas bus ryškus ir nesusiliejęs. Ekranas taip pat akimirksniu reaguoja į pelės ar vairalazdės komandas.

Bendrovė
AOC 24G4X.

„Full HD“ 1920x1080 rezoliucijos ekranas taip pat turi išskirtinių savybių. Įdiegta „Wide Colour Gamut“ technologija tikroviškiau atvaizduoja didelį spektrą, daugiau nei 93 proc. DCI-P3 spalvų erdvės. Dauguma šios klasės monitorių veikia tik sRGB gamoje.

Monitorius turi įmontuotus garsiakalbius, tačiau jie garso kokybe nenustebins. Daugelis mieliau naudosis ausinėmis.

Verdiktas. Itin palankus kainos ir kokybės santykis. Monitorius pirmiausia skirtas žaidimams, tačiau gali tarnauti ir biure, ir pramogoms.

Privalumai

Trūkumai

2024 06 30 15:44
Spausdinti