Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


SANKCIJOS
„Apple“ už patentų pažeidimus teks sumokėti 500 mln. JAV dolerių
BNS

JAV technologijų milžinei „Apple“ už intelektinės nuosavybės bendrovės „PanOptis“ valdomų ketvirtosios kartos (4G) ryšio technologijų patentų pažeidimus teks sumokėti daugiau kaip 500 mln. JAV dolerių, nusprendė Teksaso teismas.

Į minėtą sumą įtrauktas žalos atlyginimas ir palūkanos. „Apple“, kurios kapitalizacija artėja prie 2 trln. JAV dolerių, žada skųsti šį sprendimą, pranešė vietos žiniasklaida.

„PanOptis“ pernai vasarį pareikštame ieškinyje nurodė, jog „Apple“ atsisako mokėti už minėtais patentais saugomų technologijų naudojimą savo išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir laikrodžiuose.

Pasak „PanOptis“, su „Apple“ buvo ne kartą derėtasi siekiant susitarti dėl sąžiningo atlygio, tačiau derybos buvo nesėkmingos. „Apple“ teisme mėgino įrodyti, jog patentai yra negaliojantys.

„Tokio pobūdžio ieškiniai, kuriuos teikia įmonės, kaupiančios patentus vien tam, kad galėtų kabinėtis prie gamintojų, slopina inovacijas ir kenkia vartotojams“, – pažymima „Apple“ pranešime, kurį bendrovė paskelbė po teismo posėdžio.

„PanOptis“ savo svetainėje rašo, jog siūlo valdyti klientų patentus, kad jie galėtų sutelkti dėmesį į „inovacijas ir naujų produktų kūrimą“.

Kritikai tokias įmones, kurios negamina jokių produktų ir tik valdo teises į tam tikras technologijas, vadina „patentų troliais“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 12 15:30
Spausdinti