Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


SOCIALINIAI TINKLAI
„Apple“ vadovas T. Cookas: „Parler“ galėtų grįžti į „App Store“, jei įgyvendintų pokyčius
BNS

JAV socialinis tinklas „Parler“, populiarus tarp konservatorių, galėtų grįžti į „Apple App Store“, jeigu pakeistų platformoje skelbiamų pranešimų moderavimo taisykles, sekmadienį pranešė technologijų milžinės vadovas Timas Cookas. 

„Apple“ pašalino „Parler“ iš savo elektroninės programėlių parduotuvės po Kapitolijaus šturmo sausio 6 dieną, remdamasi tuo, kad platformoje buvo skelbiami įrašai, galėję kurstyti smurtą. „Google“ ir „Amazon“ taip pat nutraukė ryšius su įmone. 

Sekmadienį kalbėdamas „Fox News“ kanale, T. Kukas pateisino JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkų mėgstamos platformos pašalinimą. „Matėme, kaip buvo kurstomas smurtas, ir nemanome, kad žodžio laisvė ir smurto kurstymas gali egzistuoti vienas šalia kito“, – pareiškė T. Cookas. 

„Parler“ praėjusią savaitę padavė į teismą „Amazon“, kai „Amazon Web Services“ nutraukė platformos prieigą prie interneto serverių. 

Platformos teigimu, „Amazon“ pažeidė antimonopolinius įstatymus ir veikė norėdama palaikyti konkuruojantį socialinį tinklą „Twitter“, kuris užblokavo D. Trumpo paskyrą dėl galimo smurto kurstymo. 

„Apple“ atveju „mes juos tik sustabdėme, – teigė T. Kukas. – Taigi, jei bus užtikrintas tinkamas moderavimas, jie vėl galės patekti į „App Store“.

„Parler“ populiarumas išaugo po to, kai „Twitter“ visam laikui užblokavo D. Trumpo paskyrą po Kapitolijaus šturmo, kurį „Apple“ vadovas pavadino „viena liūdniausių jo gyvenimo akimirkų“ ir „ataka prieš JAV demokratiją“. 

„Jaučiausi, tarsi būčiau kažkokioje kitoje realybėje, – kalbėjo jis. – To tiesiog negalėjo įvykti.“

Tą dieną, kai „Apple“ pašalino „Parler“ iš savo parduotuvės, ji buvo dažniausiai atsisiunčiama programa iš „App Store“ Jungtinėse Valstijose.

„Google“ taip pat uždraudė atsisiųsti programą iš savo parduotuvės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 18 11:15
Spausdinti