Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


AUDIOTECHNIKA
Ausinės „Huawei FreeBuds Pro 2“: kuo jos ypatingos?
IQ
IQ
„FreeBuds Pro 2“.

„Huawei“ pristatė antros kartos ausines „FreeBuds Pro 2“ ir ką tik pradėjo jomis prekiauti Lietuvoje. Ar jos vertos dviejų šimtinių?

Jei dar neišmokote skaityti „Huawei“ produktų pavadinimų, tai naujo gaminio vardą paaiškinsime trimis rankos pirštais. „FreeBuds“ ženklu žymimos visos Kinijos gamintojo į ausis įkišamos ausinės. „Pro“ reiškia, kad tai aukščiausio lygio premium gaminys, o dvejetas žymi antrąją jo kartą.

Pradėkime nuo dizaino. Kaip ir pirmos kartos „FreeBuds Pro“, naujasis gaminys yra trumpomis kampuotomis kojelėmis bei silikoniniais antgaliais, kurie įsispraudžia į ausies ertmę. Dėklas – mažo muilo gabaliuko formos. Palyginti su pirmtaku, antrosios kartos gaminys apibūdinamas žodžių junginiu „visko mažiau“, kas šiuo atveju yra privalumas. Ausinių kojelės yra 14 proc. plonesnės ir 9 proc. trumpesnės, dėklas sveria 52,1 gramo vietoj 60 ir yra 11 proc. mažesnis. Viena ausinė sveria apie 5,9 gramo ir taip pat yra šiek tiek lengvesnė.

Galite rinktis iš trijų spalvų – sidabro mėlyną, šaltą sidabro ar sidabro baltą. Išvertus iš rinkodaros burtažodžių kalbos – žydra, pilka arba balta, visos blizgiu paviršiumi.

Gamintojai
„FreeBuds Pro 2“.

„Huawei“ tikina, kad „FreeBuds Pro 2“ garso kokybė prilygsta laidinėms melomanams skirtoms ausinėms. Tai skamba kaip savigyra, tačiau tai iš tiesų vienos geriausių belaidžių ausinių, kokias teko išbandyti.

„Huawei“ pirmą kartą panaudojo 11 mm keturių magnetų dinaminį garsiakalbį, kuris atkuria itin tikrovišką garsą, aprėpiantį nuo 14 Hz iki 48 tūkst. Hz. Tai yra platesnis diapazonas, nei gali girdėti žmogus (nuo 16 Hz iki 20 tūkst. Hz).

Ausinių dizainas ir garso atkūrimo technologija sukurta taip, kad prisitaikytų ir prie skirtingų formų ausų – tai reiškia, kad visi mėgausis tokia pat garso kokybe. Garsas taip pat prisitaiko ir prie skirtingos ausinių padėties ausyje, tai ypač aktualu sportuojant ar dirbant, kai ausinė gali pasikreipti.

„FreeBuds Pro 2“ gavo antros kartos triukšmo slopinimo sistemą. Ją dabar sudaro du išoriniai mikrofonai, aptinkantys triukšmą išorėje, ir vienas vidinis mikrofonas, matuojantis perteklinį triukšmą ausies kanale. Dinaminis garsiakalbis sukuria atvirkštines garso bangas, kad nuslopintų kalbančių žmonių ir aplinkos triukšmą. Triukšmo slopinimo sistemos efektyvumą buvo įdomu išbandyti lėktuve – nors variklių triukšmas prasiskverbia, jis iš tiesų užgožiamas, kad gan komfortiška būtų klausytis muzikos ar tinklalaidžių. Panašų eksperimentą galite atlikti namuose – tam prireiks dulkių siurblio. Juk nuobodžius namų ruošos darbus smagiau atlikti klausantis muzikos.

Mėgstantys žemus dažnius ar, priešingai, jų vengiantys tinkamiausią garso efektą gali pasirinkti iš keturių variantų arba susikurti savo, nustatydami dešimties garso diapazonų parinktis. Ausinės valdomos „Huawei AI Life“ programėle, kuri suderinama ne tik su „HarmonyOS“, bet ir su „Android“, „iOS“ bei „Windows“ operacinėmis sistemomis – „iPhone“ savininkai naudosis tomis pačiomis funkcijomis kaip ir „Huawei“ telefonų šeimininkai.

Ausinės vienu metu gali būti prisijungusios prie dviejų įrenginių – telefono, laikrodžio ar kompiuterio, tad nereikės kiekvieną kartą jų iš naujo suporuoti, kai norėsite naudotis su kitu įrenginiu. Be to, pakeitus nustatymus viename telefone, jie automatiškai pasikeičia ir kitame.

Kaip jau įprasta, ausines galima valdyti gestais – pakeisti garsą, perjungti muzikos kūrinį ar atsiliepti į skambutį. Tai daroma dviem pirštais braukiant, spaudžiant ar palaikant nuspaudus ausinės kojelę. Kadangi ši nedidelė, teks pasitreniruoti, kad įvaldytumėte judesius, o smuikininkams neabejotinai seksis geriau nei mūrininkams.

Gamintojai
„FreeBuds Pro 2“.

Visiškai įkrovus ausines ir jų dėklą muzikos bus galima klausytis iki 30 valandų. Ši trukmė sumažės iki 18, jei bus naudojama triukšmo slopinimo sistema. Visiškai įkrautos ausinės turėtų veikti 4 valandas su triukšmo slopinimo sistema ir pusseptintos be jos.

Visiškai įkrauti ausines prireiks 40, o jų dėklą – 60 minučių, naudojantis laidu. Ausinių dėklą taip pat galima įkrauti belaidžiu būdu, jį padėjus ant telefonams skirto kroviklio.

„FreeBuds Pro 2“ kaina – 199 eurai.

Konkurentai

2022 07 12 07:00
Spausdinti