Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


AVIACIJA
„Boeing“ balandžio 20 dieną atnaujins orlaivių gamybą Vašingtono valstijoje
BNS
Pixabay

JAV orlaivių gamintoja „Boeing“ nuo kitos savaitės pradės atnaujinti plataus fiuzeliažo keleivinių orlaivių gamybą Vašingtono valstijoje esančiose gamyklose, kurių veikimas dėl koronaviruso anksčiau buvo laikinai sustabdytas.

Visose gamyklose „buvo imtasi papildomų atsargumo priemonių ir nustatytos kompleksinės žmonių apsaugos nuo COVID-19 plitimo procedūros“, pažymima „Boeing“ paskelbtame pranešime.

Įmonės duomenimis, balandžio 20–24 dienomis į darbą grįš apie 27 tūkst. darbuotojų, kurių darbas yra susijęs su 747, 767, 777 ir 787 modelių orlaivių gamyba.

Taip pat bus pradėta rengtis atnaujinti orlaivių „Boeing 737 MAX“ eksploatavimą, kuris po dviejų nelaimių pernai buvo sustabdytas visame pasaulyje.

Iš dalies atnaujinti gamybą planuojama balandžio 20–21 dienomis. Beveik visiškai ji bus atnaujinta iki balandžio 24-osios.

Kovo 25 dieną „Boeing“ dėl plintančio koronaviruso ir Vašingtone paskelbtos nepaprastosios padėties dviem savaitėms sustabdė gamybą Jungtinėse Valstijose. Balandžio 6 dieną bendrovė gamybos sustabdymą pratęsė iki atskiro pranešimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 17 17:33
Spausdinti