Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


SUGADINTOS ATOSTOGOS
Dėl omikron atmainos masiškai atšaukiami skrydžiai visame pasaulyje
IQ
Pixabay

Nuo penktadienio per prasidėjusį ilgąjį Kalėdų savaitgalį buvo sustabdyta daugiau nei 8000 skrydžių.

Pagrindinė atšauktų skrydžių priežastis yra oro linijų įgulų COVID-19 teigiami testai.

Anot BBC, darbuotojai, kurių testas nebuvo teigiamas, bet turėjo kontaktą su užsikrėtusiais asmenimis, vis tiek yra priversti izoliuotis.

Užregistruotų COVID-19 atvejų smarkiai daugėja visame pasaulyje, daugiausia dėl plintančios omikron atmainos.

„Pasak „FlightAware“, didžioji dalis pirmadienį atšauktų skrydžių yra Kinijos bendrovių. Tarp jų yra „China Eastern“, kuri atšaukė 368 skrydžius, ir „Air China“, atšaukusią 141 reisą. Atrodo, kad labiausiai nukentėjo Pekino ir Šanchajaus oro uostai – iš viso atšaukta beveik 300 skrydžių. Kinijos valdžia šio klausimo nekomentavo. Sąraše taip pat yra Kinijos šiaurės miesto Siano oro uostas. Daugiau nei 13 milijonų žmonių mieste neseniai buvo įsakyta likti namuose, nes valdžia bando kovoti su Covid protrūkiu,“ – rašo BBC.

Tuo tarpu labiausiai nukentėjusios JAV bendrovės yra „United“, atšaukusi 84 ir „JetBlue“ – 66 skrydžius.

„United“ praėjusią savaitę perspėjo, kad omikron atvejų padidėjimas turėjo tiesioginį poveikį skrydžių įguloms ir kitam personalui, nes daugelis darbuotojų turėjo izoliuotis po kontakto su užsikrėtusiais asmenimis.

Tačiau atšiaurus oras taip pat yra veiksnys. Sniego danga sekmadienį atidėjo skrydžius ir sutrikdė kelių transporto eismą vakarinėje Vašingtono valstijoje, dar labiau padidindama kelionių chaosą.

Naujienų agentūra BNS neseniai pranešė, kad JAV stebi dešimtis kruizinių laivų, apimtų COVID-19 viruso, kuris išplito tarp keleivių ir įgulų narių.

Keliems iš tų laivų nebuvo leista prisišvartuoti Karibų jūros uostuose.

2021 12 27 11:06
Spausdinti