Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


5G RYŠIO PLĖTRA
Drausti „Huawei“ Vokietijoje tapo beveik neįmanoma
IQ
Scanpix.com
Kinijos telekomunikacijų kompanija „Huawei“.

Vokietija patvirtino naujas dviejų etapų 5G tiekėjų taisykles, kurios užkirstų kelią konkrečioms įmonėms dalyvauti diegiant infrastruktūrą, tik jei Vokietijos federalinė kanceliarija, Užsienio reikalų tarnyba, Vidaus reikalų ministerija ir Ekonomikos ministerija bendrai dėl to sutartų. O tai iš esmės vargiai įmanoma.

Vokiečių portalo golem.de duomenimis, šios naujos taisyklės iš esmės reiškia, kad Kinijos telekomunikacijų bendrovė „Huawei“ galės toliau laisvai diegti savo gaminamus komponentus šalies 5G infrastruktūroje.

Pagal naujas taisykles turima 5G technologija ar komponentas pirmiausia dėl tinkamumo naudoti bus patikrinamas Federalinės informacinio saugumo tarnybos. Vertinimo kriterijai artimiausiu metu turėtų būti patvirtinti naujame Telekomunikacijų įstatyme.

Antras žingsnis, pasak laikraščio „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, yra patikrinti technologijos tiekėjo „politinį patikimumą“. Tik Vokietijos federalinei kanceliarijai, Užsienio reikalų tarnybai, Vidaus reikalų ministerijai ir Ekonomikos ministerijai bendrai išreiškus susirūpinimą dėl galimo nepatikimumo, būtų galima užkardyti kelią gamintojui dalyvauti plėtojant infrastruktūrą, net nepaisant gauto saugumo patvirtinimo pirmame vertinimo etape.

Tai yra geros žinios „Huawei“, nes Federalinė kanceliarija ir Ekonomikos ministerija jau ne kartą yra atsisakiusios išskirti šį gamintoją vien dėl to, kad tai yra kinų bendrovė. Vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis taip pat yra pasisakęs prieš šios telekomunikacijų įmonės atskyrimą. Jo teigimu, neleidus Kinijos gamintojams dalyvauti diegiant 5G ryšį, tinklo plėtra atsiliktų pora metų.

„Esu prieš produkto išėminą iš rinkos vien dėl to, kad kažkas gali nutikti, – šių metų sausį tvirtino ministras. – Esu prieš pasaulinius prekybos apribojimus.“

Gan akivaizdu, kad Vokietijos valdžia tikrai neketina pasiduoti JAV spaudimui dėl 5G tinklo diegimo. 

2020 08 12 11:16
Spausdinti